Ο Γολγοθάς της Μιχαέλας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν μπλεχτεί δύο γονείς από το Περιστέρι που μεγαλώνουν τη Μιχαέλα. Την υιοθέτησαν σε βρεφική ηλικία, αλλά το κοριτσάκι αργότερα εμφάνισε βαριά κινητική αναπηρία.

Όπως εξομολογήθηκαν στον δημοσιογράφο του Star Γιάννη Σωτηρόπουλου, γνώρισαν το κοριτσάκι όταν ήταν 52 ημερών και όπως είπαν ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ήρθε στα χέρια μας πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, με ελάχιστες ελπίδες ζωής.

Ο Γολγοθάς της Μιχαέλας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία - Εικόνα 1

Η 8χρονη Μιχαέλα-Γαβριέλα είχε την ατυχία να πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1, ίδια σπάνια νόσο όπως και ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ. Οι βιολογικοί της γονείς την εγκατέλειψαν μόλις τη γέννησαν. Η Χρύσα και ο Γρηγόρης την υιοθέτησαν, αλλά δυστυχώς στον Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά, δεν έχουν σύμμαχο τους το κράτος.

Ο Γολγοθάς της Μιχαέλας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία - Εικόνα 2

Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Μιχαέλα έχει μέχρι σήμερα το ίδιο καρότσι απ΄όταν ήταν ενάμιση-δύο ετών. Είναι ψηλή κοπέλα, έχει πάρει ένα μέτρο από τότε και δεν χωράει πια σε αυτό, ενώ τα 25 αναλώσιμα είναι πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

Ο πατέρας της Μιχαέλας ζητά επίσης να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για το αναβατόριο για άτομα με ειδικές ανάγκες που πλήρωσε από την τσέπη του.

Πηγή: star.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ