Η εξάντληση των γυναικών έφερε και τη διάλυση των οικογενειών: Χήρα μαμά και παιδαγωγός εξηγεί

Με αφορμή φωτογραφία που ανεβάσαμε στη σελίδα μας στο facebook, χήρα μαμά και παιδαγωγός-αναγνώστρια της σελίδας μας, έγραψε το παρακάτω σχόλιο και θεωρούμε ότι αξίζει να το διαβάσετε.

 - Εικόνα 1

Θα απαντήσω με βάση την επαγγελματική μου ιδιότητα (παιδαγωγός 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και επί 8 χρόνια και με δεύτερη δουλειά).

Τα πρότυπα συνεχίζουν να είναι τα ίδια. Το βλέπω στην τάξη κάθε μέρα. Υπάρχει και η φυσική έξη! Θεωρώ ότι είναι η τάση προς τη μητρότητα και όχι η ιδέα του αδύναμου ή κατώτερου φύλου!

Δουλεύω από τα 16 μου. Δε σταμάτησα ούτε μέρα. Μεγάλωσα με τη φωνή της γιαγιάς μου στ αυτιά μου να μου λέει…δε θα κρεμαστείς απο τα @ κανενός! Θα στέκεσαι μόνη σου όρθια ! Κι έτρεχα να τα προλάβω όλα …σπίτι δουλειά ..οικογένεια! Και ευτυχώς γιατί ετσι τα κατάφερα οταν εχασα τον αντρα μου.

Δεν το μετάνιωσα! Αλλά κοιτώντας πίσω …θα ήθελα να ήμουν λίγο πιο ξεκούραστη να μη χρειάζεται να μαλώνω από κούραση το παιδί μου…να μπορούσα …να είχα χρόνο να περιποιηθώ τον εαυτό μου…γιατί ζούμε σε μία χώρα με πολλά ανατολίτικα στοιχεία …όπου οι άνδρες μας ήταν πασάδες στο σπίτι …! Τον γιο μου τον μεγάλωσα αλλιώς…αλλά η γενιά μας υπέφερε από τον φεμινισμό και την εικονική ισότητα ! Ίσοι; Ναι ! Ίδιοι; Όχι ! Ελπίζω η νέα γενιά να ισορροπήσει. Αλλά η εξάντληση των γυναικών έφερε την ισοπέδωση και τη διάλυση των οικογενειών! Και με την κρίση ήρθε η αποδόμηση των ανδρών να αποτελειώσει το κεφάλαιο οικογένεια που ήταν από τα βασικά δομικά συστατικά της κοινωνίας μας!

Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς, με σεβασμό και ενσυναίσθηση εκατέρωθεν για να σώσουμε οτιδήποτε…αν σώζεται !( Συγχωρέστε μου τη φράση της γιαγιάς …ευχαριστώ)

πηγή : singleparent.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ