Οι ημέρες που χρειάζεται να δουλέψει ο Έλληνας για να αγοράσει το νέο iPhone και η σύγκριση με άλλες χώρες

Λίγο μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone πολλές είναι οι έρευνες που γίνονται σχετικά με την κατανομή των συσκευών στον πληθυσμό.

Νέα έρευνα του Picodi.com δείχνει το πόσο κοστίζει επί της ουσίας στον Έλληνα χρήστη το νέο smartphone.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι τιμές των iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Μια νέα έρευνα του Picodi.com φέρνει στη δημοσιότητα ένα γράφημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έρευνα της ομάδας καταγράφει και υπολογίζει βάσει του μέσου μισθού κάθε χώρας (και της τοπικής τιμής της συσκευής), πόσες μέρες χρειάζεται να δουλέψει κάποιος για να μπορέσει να αποκτήσει το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο της Apple.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρίσκεται η Τουρκία με 92,5 μέρες. Ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα οι Φιλιππίνες , η Βραζιλία , η Ινδία και το Μεξικό.

H Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα, ανάμεσα σε 47 χώρες. Λίγο πιο κάτω από Σλοβακία, Λετονία και Πολωνία και λίγο πάνω από Λιθουανία, Πορτογαλία και Κίνα. Ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει κατά μέσο όρο 25,1 ημέρες για να μπορέσει να αποκτήσει το iPhone 13 Pro (128GB). Η τιμή του μοντέλου έχει ανακοινωθεί στα €1179.

Όπως σημειώνει το Picodi.com, για τη χώρα μας μπήκαν στην συνάρτηση ο μέσος μισθός που σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ είναι €987 καθαρά. Όπως σημειώνεται δε από την ανάλογη έρευνα που έγινε πέρσι, η κατάσταση στη χώρα μας βελτιώθηκε φέτος, αφού μειώθηκαν οι μέρες κατά 1,4. Οι ημέρες που χρειάζεται να δουλέψει ο Έλληνας για να αγοράσει το νέο iPhone και η σύγκριση με άλλες χώρες - Εικόνα 1

Μειώνονται οι μέρες για να αγοράσει ο Έλληνας iPhone

Συγκριτικά, τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας χρειαζόταν να εργαστεί τον παρακάτω αριθμό ημερών για να αποκτήσει το iPhone Pro. 2018: 27,8 μέρες 2019: 27,7 μέρες 2020: 26,5 μέρες 2021: 25,1 μέρες

Η Κύπρος βρίσκεται στην 25η θέση του πίνακα, μιας και ο μέσος μισθός είναι €1664 και οι κάτοικοι της χώρας χρειάζεται να εργαστούν 14,9 ημέρες για να αποκτήσουν το φετινό iPhone Pro 128GB. Στην κορυφή του πίνακα βρίσκονται οι Ελβετοί (που χρειάζεται να εργαστούν μόλις 4,4 μέρες) και οι Αμερικανοί (με 5,9 ημέρες).

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ