Ιωάννινα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 3 νεαροί που πέταξαν στη λίμνη μια έγκυο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 31χρονης εγκύου, η οποία υποστήριξε ότι δια της βίας την έριξαν στη λίμνη Ιωαννίνων, και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο από κοινού.

Οι δύο από τους τρεις έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, ο φερόμενος και ως πρώην σύντροφος της, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων κάθε μήνα. Για την υπόθεση αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Χάρης Λαζάνης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως οι πελάτες του υποστήριξαν ότι είχαν άλλοθι, δεν βρέθηκαν ποτέ στη Λίμνη την χρονική στιγμή που αναφέρει η καταγγέλλουσα και πως πρόκειται για σκευωρία της 31χρονης εις βάρος τους. Επίσης, ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βάθος της Λίμνης στο σημείο που υπέδειξε, άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άρση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση σε βάρος της και να στηριχθεί η αθωότητα τους.

Η απολογία των κατηγορουμένων στον ανακριτή ήταν πολύωρη, ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και τελείωσε στις 5.00 το απόγευμα.

Οι νεαροί συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία της νεαρής γυναίκας ότι δια της βίας την πέταξαν στη Λίμνη προκειμένου να αποβάλλει το έμβρυο που κυοφορεί.

 

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ