Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι: Άνευ προηγουμένου ανταπόκριση για να σωθεί η μικρή Πία

Περισσότεροι από 950.000 Βέλγοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός ζευγαριού που χρειάζεται επειγόντως 1,9 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει το κόστος του φαρμάκου που θα μπορούσε να σώσει το μωρό του.

Η μόλις εννέα μηνών Πία, η οποία πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) και ζει στην Αμβέρσα, χρειάζεται το φάρμακο Zolgensma. Πρόκειται για ένα φάρμακο, του οποίου η χρήση δεν έχει εγκριθεί στην Ευρώπη, αλλά διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Το Βέλγιο έχει πληθυσμό 11,4 εκατομμυρίων και η μητέρα της Πίας, Έλεν Ντε Μέγερ, δήλωσε ότι ένας στους 10 Βέλγους έχει συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων για το ταξίδι στις ΗΠΑ και την αγορά του φαρμάκου. «Τώρα μπορώ να πετάξω από το να πάω μπουσουλώντας», λέει το μήνυμα στην ιστοσελίδα TeamPia που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση των χρημάτων.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων αξίας 2 ευρώ το καθένα σε μια υπηρεσία δωρεών.

«Είναι συγκινητικό τι μπορεί να κάνει μια ολόκληρη χώρα όταν ενωμένη προσπαθεί για έναν σκοπό», είπε η μητέρα του μωρού στο βελγικό κανάλι VRT και πρόσθεσε: «το ποσό που συγκεντρώσαμε σε δύο μέρες είναι απλά τρελό».

[athensvoice.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ