Υπερηφάνεια για τα “χρυσά” κορίτσια: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου–Φράγκου με παγκόσμιο pεκόp

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Βαρέζε κατέκτησαν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου. Το ελληνικό πλήρωμα στη δίκωπο σημείωσε μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6:58.41.

Από τα πρώτα μέτρα, Μπούρμπου και Φράγκου απέκτησαν μεγάλη διαφορά έναντι των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν πρώτες σε χρόνο 6:58.41, επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ το είχε πάλι η Χριστίνα Μπούρμπου, αλλά με δίδυμο μαζί με την Μαρία Κυρίδου.

Υπερηφάνεια για τα “χρυσά” κορίτσια: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου–Φράγκου με παγκόσμιο pεκόp - Εικόνα 1

Για την Ευαγγελία Φράγκου είναι το 6ο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση από το 2020 (3η το 2020 στο Ευρωπαϊκό νεανίδων, 1η το 2021 στην ίδια διοργάνωση και το Ευρωπαϊκό Κ23, 3η στο Παγκόσμιο νεανίδων και το παγκόσμιο Κ23), ενώ για την Μπούρμπου το πέμπτο από το 2018!

Το πλήρωμα από την Λιθουανία που τερμάτισε στην δεύτερη θέση έμεινε πίσω 6 δευτερόλεπτα (7:04.27), ενώ το χάλκινο πήγε στο πλήρωμα της Γερμανίας (7:05.69).

«Απίστευτα χαρούμενες»

«Νιώθουμε τέλεια. Κάναμε ένα ωραίο ανέβασμα στο τέλος. Είμαι χαρούμενη για το ρεκόρ. Είμαστε μαζί με την Ευαγγελία ένα μήνα και δουλέψαμε σκληρά και με κάνει χαρούμενη γιατί νιώθω πως υπάρχουν προσδοκίες γι’ αυτό το πλήρωμα» είπε η Μπούρμπου.

Από την πλευρά της, η Φράγκου υπογράμμισε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενη. Δεν το περίμενα σε αυτό το αγώνισμα. Ήμουν επιφυλακτική όταν ο προπονητής μας είπε ότι θα τρέξουμε τελικό, όμως τον εμπιστευτήκαμε και δουλέψαμε σκληρά. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό».

Υπερηφάνεια για τα “χρυσά” κορίτσια: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου–Φράγκου με παγκόσμιο pεκόp - Εικόνα 2

Υπερηφάνεια για τα “χρυσά” κορίτσια: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου–Φράγκου με παγκόσμιο pεκόp - Εικόνα 3

Την 1η θέση στον μικρό τελικό και 7η στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Κ23 πήραν οι Ζήσης και Μπουκουβάλας που αγωνίστηκαν στη δίκωπο άνευ.

Επίσης, η Δήμητρα Ελένη Κοντού, πρωταθλήτρια τερμάτισε 3η στην ημιτελική σειρά της σε χρόνο 7:36.28 και έτσι πέρασε στον τελικό του απλού σκιφ.

Στην κατηγορία Κ19, οι Λεβεντέλη, Μακρυγιάννη, Λιόλιου και Ανγκου, τερμάτισαν δεύτερες στα ρεπεσάζ του τετραπλού με 6:45.51 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ