Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή

Ελληνες

Η Τουρκία, έχει πλέον στο οπλοστάσιό της, ένα εντυπωσιακό υποβρύχιο drone. Η εταιρεία Abayraklar Savunma, ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή μιας υποβρύχιας κινητής νάρκης, που έχει τη δυνατότητα να ανατινάξει πολεμικά πλοία.

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή - Εικόνα 1

Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο, μοιάζει με θαλάσσιο πλάσμα στην κίνηση και στην όψη. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη.

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή - Εικόνα 2

Μοιάζει με σαλάχι και έχει δύο κάμερες τοποθετημένες στη θέση των ματιών. Το drone αυτό μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή - Εικόνα 3

Σύμφωνα με την Daily Sabah το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν.

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας μοιάζει με σαλάχι και καταστρέφει πλοία με μια εντολή - Εικόνα 4

Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Πηγή: tilestwra.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ