Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε;

Οι τρεις συσκευές δέχθηκαν πίεση, βυθίστηκαν στο νερό, μπήκαν σε φούρνο και γκρεμίστηκαν από μεγάλο ύψος σε μπετόν.

Crash Test που ομοιάζουν με εκείνα που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να ορίσουν το επίπεδο προφύλαξης των αυτοκινήτων τους έχουν «επιστρατεύσει» οι εταιρείες που παράγουν κινητά τηλέφωνα, αναδεικνύοντας μία ακόμη διάσταση στον ανταγωνισμό μεταξύ των μοντέλων, η οποία ξεπερνά αυτή καθ’ αυτή την τεχνολογία.

Τρία τελευταίας τεχνολογίας μοντέλα, το νέο iPhone 6s, το iPhone 6s Plus και το Samsung Galaxy Note 5, τέθηκαν στα πιο… σκληρά τεστ, προκειμένου να μετρηθεί η ανθεκτικότητά τους.

Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 0

Τα τρία μοντέλα δοκιμάστηκαν σε… φούρνο, βυθίστηκαν σε νερό και πιέστηκαν από μηχάνημα μέχρι να λυγίσουν. Και οι τρεις επιβίωσαν της δοκιμασίας και μόνο ο ήχος χάθηκε προσωρινά. Ο πρώτος γύρος δοκιμών διεξήχθη στο Σαν Φραντσίσκο. Συνήθως, πετούν τα κινητά από μεγάλο ύψος σε μπετόν, καθώς και στο νερό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αδιάβροχα. Αυτή τη φορά προστέθηκε και ο… φούρνος, αλλά και ένας καταψύκτης. Και τα τρία τηλέφωνα αρχικά πιέστηκαν στη μέση της οθόνης, μέχρι να καμφθούν. Το iPhone 6s άντεξε 81 κιλά πίεσης, ενώ τα iPhone 6s Plus και το Samsung Galaxy Note 5 άντεξαν 77 κιλά.

Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 1

Επίσης τοποθετήθηκαν σε κλίβανο 43 βαθμών Κελσίου, σχεδιασμένο ώστε να μιμείται το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, σε μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Και τα τρία κινητά τοποθετήθηκαν για 15 λεπτά μέσα στο φουρνάκι, πριν αποσυρθούν για να μην καταστραφούν οι μπαταρίες τους. Στον καταψύκτη, το 6s άντεξε για 30 λεπτά, το 6s plus για λίγο παραπάνω από μία ώρα και το Note 5, για δύο ώρες.

Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 2

Στην επόμενη δοκιμασία βυθίστηκαν σε νερό ενώ έπαιζαν μουσική. Τα iphones μετά από λίγη ώρα έχασαν τον ήχο τους προσωρινά, αλλά την επομένη λειτουργούσαν κανονικά, εκπλήσσοντας τους πάντες, καθώς η apple δεν έχει δώσει αναφορά περί αδιάβροχων συσκευών.

Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 3

Η δοκιμασία που δεν άντεξε καμία από τις τρεις συσκευές, ήταν το γκρέμισμα σε μπετόν. Τα δύο iPhones καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το Samsung υπέστη λιγότερες ζημιές, αλλά παρουσίασε προβλήματα στην οθόνη αφής και ες εκ τούτου δεν μπορούσε να λειτουργήσει.


Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 4

Τα iPhone 6s, iPhone 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 σε ακραίες δοκιμασίες: Ποιο άντεξε; - Εικόνα 5

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ