Ήρωας της διπλανής πόρτας: Διανομέας παρατάει τη παραγγελία, κάνει ΚΑΡΠΑ και σώζει άνδρα που παθαίνει έμφραγμα

Επικαιρότητα

Σαν από μηχανής θέος βρέθηκε ένας διανομέας έξω από πολυκατοικία στην Πάτρα όταν ένας 60χρονος έπαθε έμφραγμα και κατέρρευσε.

Είναι ο Κωσταντίνος Σπαθάρης, διανομέας που χτες το απόγευμα πήγαινε μία παραγγελία όπως κάθε μέρα σε σπίτι, στο δρόμο όμως είδε τον 60χρονο άνδρα να καταρρέει.

Για 4 λεπτά ο χρόνος πάγωσε.

Η αντίδραση του Κωσταντίνου άμεση, κατέβηκε από το μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγε προς το μέρος του 60χρονου. Αμέσως ξεκίνησε να του κάνει ΚΑΡΠΑ, σώζοντάς του τη ζωή.

«Eίδα τον άνθρωπο πεσμένο κάτω, είχε πάθει έμφραγμα, κοίταξα να δω αν έχει παλμούς και αναπνοή, είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω ΚΑΡΠΑ, η όλη διαδικασία δεν ξέρω πόσο κράτησε, μου φάνηκε αιώνας», δήλωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης, διανομέας.

Λίγα λεπτά αφού του έκανε ΚΑΡΠΑ, οι σφυγμοί είχαν ξεκινήσει να επανέρχονται, αμέσως έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

«Πρώτη φορά το έκανα στην πράξη, έχω κάνει μόνο εκπαίδευση και ήμουν ψύχραιμος, γιατί μετά όταν τελείωσε το σκηνικό ήμουν σε σοκ, δεν περιγράφεται το συναίσθημα, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Δόξα τω Θεώ ο άνθρωπος να είναι καλά», σημείωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης.

Γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο διανομέας στον άτυχο άνδρα ήταν η κίνηση που έσωσε τη ζωή του 60χρονου.

Ο διανομέας δήλωσε για τις πρώτες βοήθειες που έδωσε στον 60χρονο:

«Eίμαι ναυαγοσώστης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Πιστεύω όποιος και να ήταν και να ήξερε ΚΑΡΠΑ θα το έκανε».

Πέρα από την ηρωική αντίδραση του Κωσταντίνου, καταλυτική ήταν και η βοήθεια μίας κοπέλας που τον βοήθησε και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ