Οι Ιταλοί κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια σε πρόσφυγες και μετανάστες

Φουντώνει η κόντρα Ιταλίας-Βρυξελλών όχι μόνο για τα θέματα της οικονομίας αλλά και για το προσφυγικό.

Σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, βάσει των οποίων φέρεται να επίκειται επιστροφή προσφύγων από την Γερμανία με αεροπορικές πτήσεις, αναφέρονται με δηλώσεις τους τόσο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, όσο και ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν ξέρω ποιός μπορεί να έδωσε άδεια για αυτή την επιστροφή μεταναστών στην Ιταλία με πτήση τσάρτερ. Για τις λεγόμενες δευτερογενείς μετακινήσεις προσφύγων που ζητούσε η Γερμανία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία», τόνισε ο Ντι Μάιο.

«Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά εγώ θεωρώ ότι για γίνουν τέτοια πράγματα, χρειάζονται συμφωνίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, είχε υπογραμμίσει: «αν κάποιος, στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο, σκοπεύει να ξεφορτώσει στην Ιταλία δεκάδες μετανάστες, με πτήσεις τσάρτερ που δεν έχουν λάβει σχετική άδεια, πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα διαθέσιμο αεροδρόμιο. Θα κλείσουμε τα αεροδρόμια, έτσι όπως κλείσαμε τα λιμάνια μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ιταλική Repubblica 40.000 μετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία.

Αυτά γίνονται στην γειτονική Ιταλία, η κυβέρνηση της οποίας αντιδρά σθεναρά στην ακατανόητη πολιτική της Ε.Ε. να θέλει να μοιράσει τους «πρόσφυγες» υποχρεωτικά στα κράτη-μέλη.

Θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν η πρώτη που ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Γερμανία (την χώρα που έχει δεχθεί και τους μεγαλύτερους αριθμούς μεταναστών) για την επαναπροώθηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ