Πώς θα ήταν σήμερα το εσωτερικό του Παρθενώνα εάν δεν είχε υποστεί καμία καταστροφή

Ελληνες

Πώς θα ήταν σήμερα το εσωτερικό του Παρθενώνα εάν δεν είχε υποστεί καμία καταστροφή

Πώς θα ήταν σήμερα το εσωτερικό του Παρθενώνα εάν δεν είχε υποστεί καμία καταστροφή - Εικόνα 1

Τα αρχαία μνημεία μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, παρέχοντας στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τους κατοικούσαν.

Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.

Το παρακάτω πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου, φτιάχνοντάς τα όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν.

Πώς θα ήταν σήμερα το εσωτερικό του Παρθενώνα εάν δεν είχε υποστεί καμία καταστροφή - Εικόνα 2

Τοποθετημένος επιβλητικά στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. για να στεγάσει το μνημειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. Όλοι γνωρίζουμε το εξωτερικό του ναού, αλλά τι γινόταν μέσα; Το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος και ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και χρυσό, 1.140 κιλά χρυσού, για την ακρίβεια.

Πώς θα ήταν σήμερα το εσωτερικό του Παρθενώνα εάν δεν είχε υποστεί καμία καταστροφή - Εικόνα 3

Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα για να παρέχει την απαραίτητη για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου υγρασία. Αυτή η προφανής επίδειξη πλούτου και εξουσίας έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Για όσους υπήρξαν αρκετά τυχεροί για να δουν τον Παρθενώνα στις δόξες του, το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.

Δείτε ένα όμορφο βίντεο:

 

[womantoc.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ