Καιρός Καθαρά Δευτέρα 2021: «Επιστροφή Χειμώνα με κρύο και χιόνια» – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για το τριήμερο

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο γνωστός μετεωρολόγος προέβη σε πρόγνωση καιρού για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος εστιάζει στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Μάλιστα, ο Έλληνας μετεωρολόγος επισημαίνει, με ανάρτησή του στο Facebook πως ο χειμώνας επιστρέφει με κακοκαιρίες. Αναλυτικότερα:

Κ. Μαρουσάκης: Τι ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε: «Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να “μαλακώσει” μιας και θερμότερες αέριες μάζες ( έβδομος χάρτης ) θα κινηθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία. Η όλη αυτή εξέλιξη οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα κινηθεί ανατολικά και μέσα στην Κυριακή θα περάσει από τα νότια τμήματα της χώρας μας δίνοντας και τοπικές βροχές – λασποβροχές με έμφαση τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ( όγδοος χάρτης)».

Κ. Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Καθαρά Δευτέρα και μετά

Αναφερόμενος στο καιρό της Καθαράς Δευτέρας και των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος αναφέρει:

Καιρός Καθαρά Δευτέρα 2021: «Επιστροφή Χειμώνα με κρύο και χιόνια» – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για το τριήμερο - Εικόνα 1

«Αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία με την μεσημβρινή ροή ( ο καιρός έρχεται από τον βορρά ) να επικρατεί, αναμένουμε από τις 15 του μήνα και μετά. Όπως μπορούμε να δούμε και στον τελευταίο μας χάρτη το ατμοσφαιρικό βουνό που εδώ και ημέρες καλύπτει τα νότια τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί προς τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο στις κακοκαιρίες ώστε να μας έρθουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη».

«Εκτιμούμε ότι από τις 15 Μαρτίου και μετά, διαδοχικές κακοκαιρίες θα δώσουν αρκετές βροχές – καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια από τις τελευταίες ίσως εμφανίσεις του χειμώνα μιας και η άνοιξη δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια δράσης» συμπληρώνει.

Κ. Μαρουσάκης: Ολόκληρη η ανάρτησή του

ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ