Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

Τα 15α ετήσια βραβεία ACI Europe Best Airport ανακοινώθηκαν εχτές. Τα Διεθνή Βραβεία του Συμβουλίου Αεροδρομίων για να καταλήξουν στην τελική λίστα λαμβάνουν υπόψη τους παράμετρους όπως η εξυπηρέτηση πελατών, οι εγκαταστάσεις, τα καταστήματα εντός αεροδρομίου, η ασφάλεια και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του αερολιμένα.

Οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σχετίζονται με τα εκατομμύρια των επιβατών που δέχονται, με τις καινοτομίες που έχουν εισάγει και με τη ευκολία πρόσβασης που προσφέρουν.

Το αεροδρόμιο Cork της Ιρλανδίας κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «κάτω των πέντε εκατομμυρίων επιβατών» για την υποστήριξή που προσφέρει στους επιβάτες με αναπηρία, στα υψηλά ποσοστά ασφάλειας καθώς και λόγω της πρόσφατης επένδυση του αεροδρομίου ύψους 4 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις των καταστημάτων που προωθούν  τα τοπικά προϊόντα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο Μπιλμπάο της Ισπανίας στην κατηγορία «πέντε έως 10 εκατομμυρίων επιβατών» ενώ ακολουθεί το αεροδρόμιο FiuLyon-Saint Exupéry Airportκαι το Fumicino της Ιταλίας. Τη λίστα ολοκληρώνει το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Κατηγορία κάτω των 5 εκατ. επιβατών

Αεροδρόμιο Cork

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 2

Κατηγορία των 5-10 εκατ. επιβατών

Αεροδρόμιο Bilbao

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 3

Κατηγορία των 10-25 εκατ. επιβατών

Αεροδρόμιο  Lyon-Saint Exupéry

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 4

Κατηγορία άνω 25 εκατ. επιβατών

Αεροδρόμιο Fiumicino

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 5

Κατηγορία καινοτομίας

Αεροδρόμιο  Menorca

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 6

Κατηγορία προσβασιμότητας

Αεροδρόμιο Gatwick

Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης - Εικόνα 7

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ