Καμίνης: Προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας στην πλατεία Βικτωρίας

Ενταση της παραβατικότητας και συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών θέτουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας στην πλατεία Βικτωρίας επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

«Η ένταση και το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας υπερβαίνουν τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που στηρίζουν την κυβέρνηση. Απαιτούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συγκλίσεις»,επισημαίνει ο Γιώργος Καμίνης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε γειτονιές της Αθήνας λόγω του προσφυγικού, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, καθώς σημειώνεται έξαρση της παραβατικότητας και συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών.

Αναφέρει ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα λειτουργεί ως πρότυπο και δηλώνει ότι ο δήμος είναι έτοιμος να διαθέσει και άλλον δημοτικό χώρο καθώς και κενά διαμερίσματα για τη στέγαση προσφύγων «υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι εκείνοι που έχουν αυτή τη ευθύνη, θα φροντίζουν ώστε οι πρόσφυγες να μην κοιμούνται στις πλατείες και στα πάρκα. Να μην έχει η πόλη άτυπους καταυλισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει ότι θα παραχωρήσει και άλλο χώρο φιλοξενίας για πρόσφυγες μόνο στην περίπτωση που αδειάσει η Πλατεία Βικτωρίας και έκανε λόγο για τραγική κατάσταση.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ