Κάρυστος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχάς την παιδεία. Πρώτα απ’ όλα, για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την τηλεκπαίδευση.

Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σωστά, όμως, χρειάζεται κάθε σπίτι να διαθέτει ηλ. υπολογιστή ή laptop/tablet, internet και εκτυπωτή.

Κάρυστος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές

Το αίτημα των γονιών για δωρεάν εξοπλισμό

Πριν μερικές μέρες, 9 δήμαρχοι της Αττικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές να να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην τηλεκεπαίδευση. Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε μα ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί

Ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα είναι η Κάρυστος που θα παρέχει δωρεάν tablets, εκτυπωτές αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μαθητές που αδυνατούν να τα καλύψουν. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

Πηγή: ikarystos.gr

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ