4 Καταστροφικές Συμπεριφορές που Διαλύουν μια Σχέση. Η 3η είναι Θάνατος!

 

Οι άνθρωποι παντρεύονται πολλές φορές χωρίς να δίνουν σημασία στα πρώτα σημάδια συγκρούσεων πριν το γάμο, λόγω του ενθουσιασμού του έρωτα. Πολλοί θα πουν πως “όλα άλλαξαν αφού παντρευτήκαμε.” Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, αφού οι βάσεις για κάτι τέτοιο υπήρχαν και πριν το γάμο.

Όλες οι σχέσεις έχουν συγκρούσεις γιατί δύο άτομα δεν γίνεται πάντα να τα πάνε καλά. Αυτές οι συγκρούσεις θα κρίνουν και το αν μία σχέση θα επιβιώσει ή όχι, ανάλογα από το πώς τις διαχειρίζεται το ζευγάρι.

Στη συνέχεια, θα δείτε τους 4 πιο συνηθισμένους λόγους που χαλάει μια σχέση, όπως και το τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε κάτι τέτοιο:

Η κριτική

Το πρώτο λάθος που κάνουμε είναι να κάνουμε επίθεση στον σύντροφό μας για κάτι, παρά να συζητάμε μαζί του το παράπονό μας. Έτσι καταλήγουμε όχι μόνο να βελτιώνουμε μια κατάσταση, αλλά να την κάνουμε ακόμα χειρότερη.

Η άμυνα

Η κριτική οδηγεί στην άμυνα. Εάν κάποιος νιώθει ότι του γίνεται επίθεση, η φυσική ανθρώπινη αντίδραση είναι να προστατέψει τον εαυτό του. Ο μόνος τρόπος να λήξει αυτή η διαμάχη που θα προκύψει μετά είναι με το να αποδεχτούμε ένα κομμάτι της ευθύνης. Έτσι και αλλιώς, θέλει δύο πλευρές για να γίνει ένας τσακωμός.

Η περιφρόνηση

Σίγουρα το έχετε ακούσει πως ο σαρκασμός είναι δολοφόνος σχέσεων. Γεννιέται από την κριτική και την άμυνα και είναι η προσπάθεια ενός ατόμου να ανεβάσει τον εαυτό του, κοροϊδεύοντας τον άλλο.

Είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα για μια σχέση και δείχνει πως δεν υπάρχει σεβασμός για τον άλλο. Το αντίδοτο γι’αυτό είναι το να δείχνουμε σεβασμό και εκτίμηση προς το σύντροφό μας και να έχουμε αναπτύξει μια σχέση αλληλοσεβασμού και υποστήριξης.

Η αποκοπή

Εάν το πράμα έχει προχωρήσει πολύ, οι συγκρούσεις εξελίσσονται σε διαμάχες. Αυτό θα γίνει όταν ένα άτομο σταματήσει να ακούει το σύντροφό του και κλειστεί. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τα χειρότερα, είναι να αποστασιοποιηθείτε από την κατάσταση πριν εκραγείτε και να πείτε στο σύντροφό σας πως καλό θα ήταν να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα για να σκεφτείτε.

Έτσι, ακόμα και μέσα σε 30 λεπτά, θα μπορέσετε και οι δύο να χαλαρώσετε και να πάρετε ξανά τον έλεγχο του σώματός σας πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση.

Είτε με το να προσποιούμαστε πως δεν υπάρχει σύγκρουση, είτε με το να ωθούμε τους συντρόφους μας σε συναισθηματική φόρτιση, δεν θα καταφέρουμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια και προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα πριν να είναι πολύ αργά.

 
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ