Κατσίκες λιποθυμούν σαν άνθρωποι! (video)

ζώα

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα ζώα σπάνια λιποθυμούν από έκπληξη, κρίσεις πανικού ή οποιοδήποτε άλλο έντονο συναισθηματικό άγχος. Αλλά υπάρχει μια φυλή κατσικιών που φαίνεται να το κάνει. Οι περίφημες “κατσίκες που λιποθυμούν” όταν ξαφνιάζονται πέφτουν ανάσκελα!

Αφού μείνουν ακίνητες στο έδαφος για μερικά δευτερόλεπτα, σηκώνονται και αναπηδούν. Αυτή η περίεργη αντίδραση έχει κάνει αυτά τα κατσίκια δημοφιλές θέμα σε πολλά χιουμοριστικά βίντεο στο διαδίκτυο.

Κατσίκες λιποθυμούν σαν άνθρωποι! - Εικόνα 2

Οι κατσίκες δεν χάνουν τη συνειδητότητά τους, απλώς γίνονται δύσκαμπτες εξαιτίας μιας γενετικής κατάστασης γνωστής ως μυοτονία, που κάνει άκαμπτους τους μύες τους για μικρό χρονικό διάστημα όταν αυτές περάσουν μια κατάσταση σοκ ή τρομοκρατηθούν από κάτι.

Κατσίκες λιποθυμούν σαν άνθρωποι! - Εικόνα 3

Η μυοτονία δεν είναι επικίνδυνη ούτε έχει σχέση με τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μάλιστα, δεν είναι μοναδική για τα κατσίκια αυτά ή γενικά τα ζώα, αφού κάτι παρόμοιο μπορούν να πάθουν και οι άνθρωποι.

Κατσίκες λιποθυμούν σαν άνθρωποι! - Εικόνα 4

Οι μυοτονικές κατσίκες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτεία του Τενεσί, τη δεκαετία του 1880, όταν έφτασε στη χώρα με τέσσερις από αυτές ο αγρότης John Tinsley. Ο Tinsley εργάστηκε στην περιοχή για λίγα χρόνια και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε, πουλώντας τα κατσίκια του στον εργοδότη του Dr. H. H. Mayberry.

Τουλάχιστον ένα από αυτά τα ζώα είχε αυτό το ξεχωριστό γενετικό χαρακτηριστικό, που κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε. Φήμες αναφέρουν ότι ήρθε από τη Νέα Σκοτία του Καναδά, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος. Η προέλευση της φυλής παραμένει ένα μυστήριο, επειδή η κατάσταση αυτή δεν έχει εμφανιστεί οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ