Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών

Αποκάλυψη
Έκτακτο
Ελλάδα

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί  στη Μητρόπολη Αθηνών όπου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος.

Στην εκκλησία φτάνουν σταδιακά και οι προσκεκλημένοι, που συλλυπούνται τους γιους του τέως βασιλιά, Παύλο, Φίλιππο και Νικόλαο και στη συνέχεια οδηγούνται στη θέση τους.  Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Λίγο αργότερα έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, όπως και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

Στη Μητρόπολη έφτασαν λίγο μετά τις 12 ο βασιλίας της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η πριγκίπισσα Άννα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Στην κηδεία είναι και η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αλεξία, με τα παιδιά και τον σύζυγό της.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του βασιλιά εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους. Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Χανδρής, ο Νικόλαος Τσάκος, η Σίλια Κριθωριώτη.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τις παρουσίες στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών:

Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 1 Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες συναντήσεις της οικογένειας. Μαζί τους έφτασε και η δεύτερη αδερφή του τέως βασιλιά, πριγκίπισσα Ειρήνη
Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 2 Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Σοφία
Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 3 Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες συναντήσεις της οικογένειας
Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 4 H πριγκίπισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας
Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 5 O διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, Χακόν

Η στιγμή της άφιξης του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας

Κηδεία Κωνσταντίνου: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνα 6

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, χαιρέτησε τα συγκεντρωμένα πλήθη

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ