Κίνδυνος-θάνατος στην εθνική οδό: Οι πρόσφυγες περπατούν μέσα στη νύχτα [εικόνες&βίντεο]

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος για πρόσφυγες και οδηγούς καθώς οι πεζοπόροι που κατευθύνονται προς τα σύνορα κινούνται στο πλάι της εθνικής οδού με τη νύχτα να έχει πέσει και την ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Ήδη η οδός Τρικάλων- Καλαμπάκας, έχει γίνει «παγίδα» για διερχόμενους οδηγούς οχημάτων αφού υπάρχει μέσα στην νύχτα η ανεξέλεγκτη διάσχιση της οδού από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, όπως καταγράφει το trikalanews.gr περίπου 40 πρόσφυγες έχουν σταματήσει στο ύψος της Βασιλικής εξουθενωμένοι από την πεζοπορία 3 ωρών.
Πλέον τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού, με τον κίνδυνο για τροχαίο δυστύχημα να είναι εξαιρετικά αυξημένος. Οι πεζοπόροι πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς δυνάμεις και πλέον χωρίς στέγη δεν μπορούν να επιστρέψουν στο Κλειστό Γυμναστήριο των Τρικάλων, αφού τους έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις τους. Η μόνη περίπτωση της επιστροφής τους είναι να δεχθούν να τους μεταφέρει το λεωφορείο που τους οδήγησε μέχρι το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, αλλά είναι άγνωστο αν θα την δεχθούν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ