«Κύριε Γαβρόγλου, είμαι πατέρας 10 παιδιών και αρνούμαι το μάθημα των Θρησκευτικών όπως το καταντήσατε»

Ελληνες

Πριν λίγο ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας “Θεόφιλος”δημοσίευσε την επιστολή ενός πολύτεκνου πατέρα 10 παιδιών ο οποίος μέσω αυτής απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και του ζητά να σταματήσει να επιβάλλει την εφαρμογή στα σχολεία των νέων πολυθρησκειακών Προγραμμάτων Σπουδών αγνοώντας της αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα των Θρησκευτικών, πλέον παύουν να αποτελούν ένα ομολογιακό μάθημα και μετεξελίσσονται σε μάθημα γνώσης των διαφόρων θρησκειών, με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας. Η διδασκαλία της ορθοδοξίας  κατέχει κεντρικό ρόλο αλλά ταυτόχρονα οι μαθητές διδάσκονται τον Ιουδαισμό, τον Ισλαμισμό και τέλος στοιχεία από άλλες θρησκείες όπως ο βουδισμός.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις δικαστικές αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 έχει ακυρώσει με απόφασή του τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες εφαρμόστηκαν επί υπουργίας Νίκου Φίλη και υιοθετούνται μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των 20 δικαστών έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη -με την οποία επήλθε ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄έως ΣΤ΄ του δημοτικού και στο γυμνάσιο- είναι αντίθετη σε συνταγματικές διατάξεις, αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Η επιστολή του πατέρα προς προς τον Υπουργό Παιδείας είναι η εξής:

Θεσσαλονίκη 26/09/2018

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Με τη χάρη του Θεού, είμαι ένας υπερπολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών, εκ των οποίων τα 6 είναι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, και έχουν παραλάβει τα βιβλία (τους φακέλους) μαθητή των θρησκευτικών.

Μετά μεγάλης μου λύπης διαπίστωσα ότι περιφρονήσατε τους Ελληνορθόδοξους γονείς και μαθητές, περιφρονήσατε την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, περιφρονήσατε το Ελληνικό Σύνταγμα, περιφρονήσατε έως και το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικράτειας, το οποίο έκρινε τον εν λόγω φάκελο άκυρο και παράνομο.

Σεβαστήκατε δε την Μουσουλμανική κοινότητα και την Ιουδαϊκή κοινότητα.

Μήπως τελικά, κύριε Υπουργέ, έχετε ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνορθόδοξους πολίτες;

Για τους παραπάνω λόγους, σας επιστρέφουμε για 2η συνεχή χρονιά ως απαράδεκτα τα βιβλία (τους φακέλους) μαθητή. Τα επιστρέφουμε σε ένα υπουργείο, στο οποίο προς το παρόν προΐστασθε, που συμβαδίζει με τις απαράδεκτες κινήσεις της παγκοσμιοποίησης, της πανθρησκείας, της πολυπολιτισμικότητας, καθώς και με τις κινήσεις καταξίωσης της -σύμφωνα με την ορθόδοξη διδασκαλία- ομοφυλοφιλικής διαστροφής.

Ευχόμαστε ο Τριαδικός Θεός να σας φωτίσει, ώστε να μετανοήσετε εγκαίρως, πριν κλείσετε οριστικά τα μάτια σας στον μάταιο τούτο κόσμο.

Με σεβασμό Τσακιρίδης Μιχαήλ

[infokids.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ