Κλειστή η κυπριακή πρεσβεία μετά το χτύπημα στον ΣΕΒ -Ερωτηματικά για το αν υπήρχε αστυνομική φρουρά

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, που βρίσκονται απέναντι από την πρεσβεία, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι υπάλληλοι της Πρεσβείας έχουν ειδοποιηθεί να μην προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους.

Στην Πρεσβεία έχει προσέλθει μόνο ο πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το κτίριο της κυπριακής διπλωματικής έδρας έχει υποστεί αρκετές υλικές ζημίες επισημαίνοντας ότι το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξαν συνέπειες σωματικής βλάβης σε ανθρώπους από την έκρηξη. Η πρεσβεία από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως είπε, συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Ο κ. Κενεβέζος εξέφρασε, τέλος, τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ