Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Εβδομάδα συλλαλητηρίων, άφιξη Κέρι και επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από σήμερα η Aστυνομία, καθώς ξεκινάει μία εβδομάδα «αυξημένης» επικινδυνότητας και στην ΕΛ.ΑΣ. παίρνουν μέτρα ασφαλείας για να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το προσφυγικό και στην αστυνομία εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να ξεσπάσουν επεισόδια.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στην Αθήνα θα έρθουν ξανά οι αγρότες. 
Την ίδια ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήρια για μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε φοιτητές που είχαν συλληφθεί στις 12/11 στην Αγία Παρασκευή μετά από αίτημα των ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαϊου κατά την διάρκεια της έκθεσης EXPO.
Την παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα αναμένεται να είναι δρακόντεια. 
Τέλος την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα και επεισόδια. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ