Το Κράτος Αποφάσισε να Καλύψει τα έξοδα του Μικρού Αντώνη! Η Συγκινητική Πρώτη Αντίδραση της Μητέρας

Το ύψος των χρημάτων που χρειάζονται για τη γονιδιακή θεραπεία ZOLGENSMA ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, θεραπεία που δεν αντιμετωπίζει απλά τη νόσο αλλά προοδευτικά τη θεραπεύει.

Απόφαση όπως καλυφθούν από το κράτος τα έξοδα της θεραπείας του μικρού Αντώνη λήφθηκε σύμφωνα με το SigmaLive σήμερα το πρωί.

Για την απόφαση έχει ενημερωθεί η οικογένεια του μικρού Αντώνη από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Η εν λόγω θεραπεία απευθύνεται σε παιδιά με Νωτιαία Μυική Ατροφία ηλικίας μέχρι δύο ετών και ο Αντώνης είναι υποψήφιος για να τη λάβει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο που γίνεται 2 χρονών.

Άφωνη και συγκινημένη δήλωσε η μητέρα του μικρού Αντώνη. Του Αντώνη όλη της Κύπρου, μετά την πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας να καλύψει εκ ολοκλήρου το ποσό της περίθαλψής του.

Με μηνύματα αγάπης προς όλους και με δάκρυα συγκίνησης, η κ. Χαρά Γεωργίου ευχαρίστησε την Πολιτεία αλλά πιο πολύ την κοινωνία, με άνοιξε την αγκαλιά της στην οικογένειά της και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αντώνης.

«Ο Αντώνης κατάφερε να μας ενώσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μείνει άφωνοι και δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη.Νιώθουμε και εγώ και ο άνδρας μου περήφανοι για το Κράτος και την Κυβέρνηση.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκρισης, η πράξη τους αυτή, τιμά την Κύπρο», ανέφερε στο SigmaLive η κ. Χαρά.

«Όλα όσα έγιναν αυτό το διάστημα. Ο απλός κόσμος που μας στήριξε και μας αγκάλιασε μας έχει συγκινήσει. Ευχαριστώ όλους…. Ο Αντώνης κάνει με τα χεράκια του ευχαριστώ….».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ