Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κοpίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα

Ένα 18χρονο κοpίτσι από τη Χιλή που πάσχει από μυϊκή δυστροφία αναγκάζεται να πληρώσει φόρο για ένα αναπηρικό καροτσάκι που της χάρισε πριν από 7 χρόνια η Ιταλική κυβέρνηση.

Η Maria Luz Pierantoni και η οικογένειά της λένε ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Χιλής απειλεί να κατασχέσει το σπίτι τους αν δεν καταβάλουν το ληξιπρόθεσμο ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούν να εξοφλήσουν.

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα - Εικόνα 2

Η Pierantoni έλαβε την αναπηρική καρέκλα το 2011 από την Ιταλική κυβέρνηση επειδή, ως κόρη Ιταλού υπηκόου, δικαιούται να λάβει διάφορες παροχές υγειονομικής περίθαλψης χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η ηλεκτρική αναπηρική πολυθρόνα, της οποίας το κόστος ανέρχεται στα 5.770 ευρώ, εκτιμήθηκε ότι έχει φόρο 19% εκτός από τα τέλη εκτελωνισμού.

Η οικογένεια στην αρχή προσπάθησε να λάβει την εξειδικευμένη αναπηρική πολυθρόνα Neatech από το τελωνείο της Χιλής αφότου τους την έστειλε η Ιταλική κυβέρνηση.

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα - Εικόνα 3

Μετά από προσεκτική επανεξέταση, το τελωνείο αποφάσισε να δώσει προσωρινά στο κοpίτσι την εισαγόμενη αναπηρική πολυθρόνα υπό τον όρο ότι η οικογένεια θα κάλυπτε το φορολογικό χρέος στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, οι γονείς του κοpιτσιού, δεν μπορούν να πληρώσουν τα 1.100 ευρώ και λένε ότι έχουν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα - Εικόνα 4

“Πιστεύετε ότι είναι δίκαιο το κράτος της Χιλής να χρεώνει φόρους για βοήθεια που λαμβάνει ένας πολίτης από άλλη χώρα για κάλυψη των αναγκών της υγείας του;” έγραψε η Pierantoni στο Facebook.

“Δεν μου έστειλαν ένα αυτοκίνητο ή μετρητά από την Ιταλία, δεν μου έστειλαν κάποιο αντικείμενο πολυτελείας: μου έστειλαν μία ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, την οποία θα έπρεπε να μου καλύπτει το ίδιο το κράτος της Χιλής. Είναι τόσο δύσκολο για τις αρχές να καταλάβουν;”

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα - Εικόνα 5

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα κάνω δημόσια την περίπτωσή μου, γιατί θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίζει την πραγματικότητα που οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ζουν στη Χιλή. Μιλάτε για ισότητα και για αλληλεγγύη, αλλά αυτή τη στιγμή η χώρα μου με ζημιώνει. Ζήτω μια δίκαιη λύση ΤΩΡΑ.”

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα - Εικόνα 6

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ