Λαβράκι από το ΣΔΟΕ: Μεγάλο κύκλωμα θα γέμιζε μπαρ και κέντρα διασκέδασης με ποτά-μπόμπες μέσα στις γιορτές

Έτοιμα να πέσουν στην αγορά, να κατακλύσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης και να καταναλωθούν από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες ήταν ποτά- μπόμπες, που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Η επιτυχία είναι, μάλιστα, διπλή, καθώς δεν εντοπίστηκε μόνο το «μαϊμουδένιο» αλκοόλ, αλλά και ο χώρος παρασκευής και αποθήκευσης και πλέον αναζητούνται όλα τα μέλη του κυκλώματος, ενώ έχει ξεκινήσει τεράστια επιχείρηση του Σώματος σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί όλο το πελατολόγιο του κυκλώματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Σώμα έφτασαν οι κατάλληλες πληροφορίες. Οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ μετά από συντονισμένες ενέργειες ξεκίνησαν και εντόπισαν  στην περιοχή της Ηλιούπολης αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών  καθώς και παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών. Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε επί τόπου; 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από έτερα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας  οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES CLK 200 που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν  ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για ακόμη δύο άτομα τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και  Κινητή Ομάδα Ελέγχου ( Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι την ανακοίνωση εξέδωσε το ίδιο το ΣΔΟΕ και όχι το υπουργείο Οικονομικών όπως γινόταν τώρα, ενώ  συν τοις άλλοις φέρει την υπογραφή του παραιτηθέντος Ειδικού Γραμματέα Π. Δάνη, ο οποίος για πρώτη φορά βάζει την υπογραφή του, προφανώς θέλοντας να μπει στο μάτι κάποιων αποχωρώντας. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ