Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο!

 

Ο Στήβεν Νέλμς και η σύζυγός του, Γκλόρυ, είναι παντρεμένοι εδώ και τρία χρόνια. Όταν γεννήθηκε ο γιος τους, ο Έζρα, αποφάσισαν από κοινού ότι η Γκλόρυ θα έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται για να μένει στο σπίτι και να φροντίζει το παιδί τους.

«Αν προσλαμβάναμε κάποια γυναίκα να φροντίζει το παιδί μας, θα έπρεπε ολόκληρος ο μισθός της γυναίκας μου να πηγαίνει, στη καλύτερη περίπτωση, στην αποζημίωσή της. Έτσι, αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται και να μείνει στο σπίτι για όσο διάστημα είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Στήβεν.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα1

Για να δείξει την εκτίμησή του και την ευγνωμοσύνη του στη γυναίκα του, ο Στήβεν έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα «We Are Glory» το οποίο λίγο αργότερα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν το διαβάσετε, θα καταλάβετε γιατί:

Είχα αυτή τη σκέψη στο μυαλό μου για αρκετό καιρό. Σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τη σύζυγό μου να κάθεται στο σπίτι και να μεγαλώνει το παιδί μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να προσβάλω κάποιον με αυτό το άρθρο. Θέλω μόνο να πω ότι εγώ προσωπικά, απλά δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τη γυναίκα μου.

Θα ήθελα να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ με αυτό, έτσι ώστε κανείς να μην σκεφτεί ότι με οποιονδήποτε τρόπο υποτιμώ τις μαμάδες που κάθονται σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Εννοώ ότι κυριολεκτικά δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τη γυναίκα μου να μένει στο σπίτι.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα2

Η γυναίκα μου μένει στο σπίτι και φροντίζει τον γιο μας κάθε μέρα. Αλλάζει τις πάνες του, τον ταΐζει, παίζει μαζί του, τον βάζει για ύπνο, φροντίζει να τον ηρεμεί όταν κλαίει. Και όλα αυτά είναι πολύ λίγα σε σχέση με όλα όσα κάνει.

Ο γιος μου έχει ότι χρειάζεται χάρη στη γυναίκα μου. Εκείνη είναι πάντα εκεί για να του προσφέρει όλη την αγάπη της, το σύνολο του χρόνου της και όλη της την ενέργειά. Είναι πάντα εκεί, πάντα κοντά για να τον ακούει.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα3

Ναι, η γυναίκα μου είναι η μητέρα του γιου μου και είναι πολύ φυσικό ένας γονέας να αγαπάει και να φροντίζει το παιδί του. Υπάρχει ωστόσο ένα σημαντικό ποσό χρημάτων που πρέπει να αποδοθεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα4

Με βάση προσωπική μου έρευνα, αυτό είναι το κόστος όλων όσων κάνει η σύζυγος μου στο σπίτι:

Εθνικός μέσος εβδομαδιαίος μισθός για μια πλήρους απασχόλησης νταντά: 705 δολάρια ή 36,660 δολάρια το χρόνο. Υπηρεσία καθαρισμού: 50 δολάρια έως και 100 δολάρια την επίσκεψη μια φορά την εβδομάδα ή 5.200 δολάρια το χρόνο. Προσωπικός βοηθός για ψώνια (ψώνια από μανάβικο, σουπερμάρκετ κλπ): 65 δολάρια την ώρα για 4 ώρες την εβδομάδα ή 13.520 δολάρια το χρόνο. Σεφ: 240 δολάρια την εβδομάδα ή 12.480 δολάρια το χρόνο. Λογιστής (κατάρτιση του προϋπολογισμού, πληρωμή των λογαριασμών, κλπ): 15 δολάρια την ώρα για 5 ώρες την εβδομάδα ή 3.900 δολάρια το χρόνο. Επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις (επαγγελματικά δείπνα, κλπ): 75 δολάρια την ώρα για 4 ώρες που μπορεί να διαρκεί ένα δείπνο, 3 φορές το χρόνο, ή 900 δολάρια το χρόνο. Πλυντήριο ρούχων: 25 δολάρια την εβδομάδα ή 1.300 δολάρια το χρόνο.

Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά τα έξοδα, βγαίνει ένα σύνολο 73.960 δολαρίων τον χρόνο! Εξετάζοντας αντικειμενικά το ποσό σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες φτάνω στο συμπέρασμα ότι ναι, δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τη γυναίκα μου.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα5

Και ας θυμηθούμε, ότι δεν υπάρχει αναρρωτική άδεια από τη φροντίδα των παιδιών, δεν υπάρχει άδεια μετ” αποδοχών, δεν υπάρχουν αυξήσεις, επιδόματα, απεργίες και στάσεις εργασίας. Όλα δηλαδή όσα κάποιος με ετήσιο μισθό πάνω από 70.000 δολάρια τα θεωρεί δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι κάθε φορά που την κάνω να αισθάνεται ένοχη επειδή αγόρασε κάτι για τον εαυτό της. Ντρέπομαι που την κάνω να νιώθει ότι δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με έμενα στο εισόδημά μου.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα6

Το γεγονός πάντως είναι ότι το εισόδημά μου δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο την αξία όλων όσων κάνει η γυναίκα μου για την οικογένειά μας. Θα έπρεπε να βγάζω το χρόνο πάνω από 100.000 δολάρια για να μπορώ να καλύπτω τα έξοδα διαβίωσής μου και ταυτόχρονα να απασχολώ τη γυναίκα μου να κάθεται σπίτι και να κάνει όλα αυτά που κάνει.

Αγαπάει εμένα, τον γιο μας και την οικογένειά μας. Γι” αυτό προφανώς και δεν κάνει ό,τι κάνει για να βγάλει χρήματα ή για να δεχτεί την αναγνώριση. Αλλά σίγουρα δεν βλάπτει να γνωρίζετε ότι ο μισθός της γυναίκας μου που μένει στο σπίτι είναι σχεδόν διπλάσιος από το πραγματικό μου εισόδημα.

Λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη γυναίκα του. Μόλις το διαβάσετε θα του δώσετε δίκιο! - Εικόνα7

Βρήκα λοιπόν αυτόν τον παράξενο τρόπο για να πω στη γυναίκα μου πόσο πολύ την εκτιμώ ως μητέρα του παιδιού μου, αλλά και ως τον άνθρωπο που, ότι και να γίνει, θα είναι πάντα δίπλα μου.

Γκλόρυ! Είσαι πιο πολύτιμη και από τα ρουμπίνια. Και ναι! Δεν μπορώ να σε αντέξω οικονομικά.

Αν το άρθρο του Στήβεν Νέλμς σας φάνηκε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ