Λεονάρντο Ντι Κάπριο Κίνηση ανθρωπιάς: Δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Ένα νέο περιβαλλοντικό ίδρυμα που υποστηρίζεται από τον χολιγουντιανό, οσκαρικό ηθοποιό και ακτιβιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγήσει βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Αμαζόνιο, ο οποίος μαστίζεται από τις πυρκαγιές – ρεκόρ.

Το ίδρυμα Earth Alliance (Συμμαχία για τη Γη) ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα από τον Ντι Καπριο και τους φιλάνθρωπους Laurene Powell Jobs και Brian Sheth.

We are proud to announce that the Leonardo DiCaprio Foundation is now part of Earth Alliance, a philanthropic partnership dedicated to addressing the urgency of climate change and environmental threats to life on Earth. Learn more here: https://t.co/rnMXwUwF5g. pic.twitter.com/dUdeehNqc5

— Earth Alliance (@earthalliance) July 2, 2019

Σήμερα, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, οι ιδρυτές ανακοίνωσαν την δημιουργία ειδικού ταμείου για το δάσος του Αμαζονίου, το Amazon Forest Fund.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο Κίνηση ανθρωπιάς: Δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο - Εικόνα 2

Εκτός από την δική του δωρεά, το Earth Alliance αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου βραζιλιανού τροπικού δάσους, που ονομάζεται και «πνεύμονας του πλανήτη».

Πηγή: kathimerini.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ