Λιονέλ Μέσι: Η στιγμή που φτάνει στο σπίτι του στο Ροσάριο εν μέσω πανζουρλισμού

Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Αργεντινοί βγήκαν χθες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές το τρίτο αστέρι στη φανέλα της Αλμπισελέστε, αφού έχει πλέον 3 κατακτήσεις (1978, 1986, 2022). Ο Μέσι και η παρέα του είδαν ένα ολόκληρο έθνος να πέφτει στα πόδια τους και να τους ευγνωμονεί, καθώς έδωσαν σάρκα και οστά σε ένα όνειρο πολλών δεκαετιών.

Για τον Λιονέλ Μέσι η αποθέωση στην Αργεντινή ήταν πάντα ξεχωριστή, με την κατάκτηση του Μουντιάλ τώρα να τον ανυψώνει ακόμα περισσότερο του λαού της Αργεντινής μιας και τους χάρισε το χρυσό τρόπαιο που είχαν να γευτούν από το 1986.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες είναι το Ροσάριο, η περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο υπερ-παίκτης Λιονέλ Μέσι, εκεί που λατρεύεται σα Θεός ακόμα περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, όπως ήταν λογικό, τη στιγμή που προσπάθησε να προσεγγίζει το σπίτι του χθες, μετά τους πανηγυρισμούς στην πρωτεύουσα, ο κόσμος του έκανε σχεδόν αδύνατη τη διέλυεση φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Η σύζυγός του, Αντονέλα ήταν εκείνη που οδηγούσε και εκείνος κοιτούσε με δέος τον κόσμο να πανηγυρίζει.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ