Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία

Η αλβανική αστυνομία διέσωσε υποσιτισμένα και άρρωστα ζώα από «ζωολογικό κήπο-κολαστήριο» μετά από ρεπορτάζ εφημερίδας που αποκάλυψε τα βασανιστήρια που υφίσταντο.

Οι σοκαριστικές εικόνες προέρχονται από το Ζωολογικό Πάρκο στην πόλη Fier της νοτιοδυτικής Αλβανίας και δείχνουν ένα «εξαιρετικά υποσιτισμένο» λιοντάρι, στριμωγμένο και με έναν σοβαρό τραυματισμό στο μάτι.

Άλλα ζώα, όπως μία ζέβρα, ένας αδυνατισμένος λύκος και αρκετά ελάφια, φαίνονται να είναι κλειδωμένα σε κλουβιά στο ιδιωτικό κήπο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Blendi Klosi, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή τα ζώα να απομακρυνθούν από το πάρκο, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι εικόνες δείχνουν λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα να μαραζώνουν στα απομονωμένα κελιά τους και να περιβάλλονται από τα απορρίμματά τους, χωρίς τα στοιχειώδη προβλεπόμενα, όπως φρέσκο νερό και σκιά.

Κτηνίατροι που επισκέφθηκαν το πάρκο ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Όλα τα ζώα κρατούνται σε μικροσκοπικά, ανθυγιεινά κλουβιά χωρίς τη δυνατότητα να διαφύγουν από τις συνθήκες αυτές ή από τα αδιάκριτα μάτια των επισκεπτών. Τα συγκεκριμένα ζώα υποφέρουν από ένα φάσμα φυσικών, σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις άθλιες συνθήκες, την ακατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα και την απουσία σωστής διατροφής».

Ο άνθρωπος που τράβηξε τις φωτογραφίες επεσήμανε ότι εκτός από τα ζώα που φαίνονται σε αυτές, υπάρχουν επίσης μία αρκούδα και μαϊμούδες, όπως και τρία ενήλικα λιοντάρια που θεωρείται ότι βρίσκονται εκεί από μικρά.

Μάλιστα φαίνεται ότι είναι κάποια από τα 14 λιοντάρια που γεννήθηκαν στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο, με τα υπόλοιπα να έχουν είτε πεθάνει είτε πουληθεί ή χαριστεί σε φίλους του ιδιοκτήτη.

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 2

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 3

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 4

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 5

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 6

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 7

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 8

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 9

Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία - Εικόνα 10

[newsbeast.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ