«Η μαμά μου θα με πάει για μπάνιο, όταν βρει λεφτά για εισιτήρια»: Τσακίζει κόκαλα η μικρή Δέσποινα από την Πάτρα

Σοφά Λόγια

Συγκλονίζει η ιστορία μιας οικογένειας από την Πάτρα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω ακρίβειας.

Την ιστορία μοιράστηκαν οι εθελοντές από το «Φωτεινό Αστέρι» που στόχο έχει την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 18 ετών, περιγράφοντας την επιθυμία της μικρής Δέσποινας να πάει στην παραλία.

Πάτρα: Συγκλονίζουν τα λόγια της μικρής Δέσποινας

Στην ανάρτηση αναφέρεται: «17 Αυγούστου 2022 υποδεχτήκαμε την μικρή Δέσποινα μαζί με την μητέρα της στα γραφεία μας. Στο πρόσωπό της εμφανώς χαραγμένη η απογοήτευση και λίγα νεύρα. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

– Γιατί τόση απογοήτευση Δέσποινα;

– Έχω πει στην μαμά μου από την αρχή του καλοκαιριού να με πάει για μπάνιο στην θάλασσα που τόσο θέλω αλλά ακόμα δεν πήγαμε. Όλο μου λέει πως όταν βρει τα λεφτά για εισιτήρια.

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο ‘’Φωτεινό Αστέρι’’ την κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ακούσει πολλές δυσκολίες αλλά κάτι τέτοιο μας άφησε άφωνους.

-Μην στενοχωριέσαι καθόλου Δέσποινα, της απαντήσαμε. Θα φροντίσουμε να πας για μπάνιο με την μαμά και την αδερφή σου άμεσα και θα το ευχαριστηθείς. Η αντίδραση των εθελοντών μας ήταν άμεση. Το μεσημέρι φωνάξαμε πάλι την μικρή μας Δέσποινα να έρθει να παραλάβει το δώρο της μιας και η γιορτή της ήταν πριν 2 ημέρες. Τις δώσαμε εισιτήρια να πάει για μπάνιο και της δώσαμε επίσης για να πιει μια πορτοκαλάδα ή να φάει ένα νόστιμο καλαμπόκι. Μετά από αυτό το περιστατικό, που ειλικρινά θα μας μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γιατί μπορεί για κάποιους από εμάς κάποια πράγματα όπως ένα μπάνιο να είναι αυτονόητο σε άλλους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά γίνεται δώρο πολύτιμης αξίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ