Μάνα, μητέρα, μαμά, είναι αυτή που όσο ζει θα φροντίζει να μην σου λείψει ποτέ τίποτα

διάφορα
Σοφά Λόγια

Τι σημαίνει μητέρα: Η λέξη μητέρα έχει πολλές σημασίες για διάφορους ανθρώπους. Για κάποιους μητέρα σημαίνει αγάπη, στοργή, προστασία.

Τι σημαίνει μητέρα: Μητέρα είναι εκείνη που θα ξενυχτίσει μαζί σου

Είναι εκείνη που με ένα της χάδι θα σε κάνει να σταματήσεις να κλαις όταν είσαι βρέφος. Είναι η πιο αγνή σχέση που θα βρεις ποτέ στην ζωή σου.

Είναι εκείνη που θα είναι διπλά σου σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Από:

όταν θα βγάλεις τα πρώτα σου δόντια

όταν θα αρχίσεις να περπατάς

όταν θα πέσεις κάτω και θα κλαις γιατί χτύπησες

Και δεν θα την ακούσεις ποτέ να παραπονιέται.

Είναι εκείνη που θα σε πάει στον παιδικό σταθμό πρώτη φορά και θα νιώσει το σπίτι άδειο μόλις γυρίσει, θα λείπει κομμάτι από εκείνη.

Μάνα είναι εκείνη που θα ξενυχτήσει μαζί σου σε όλες τις παιδικές αρρώστιες κι όχι μόνο, θα σου δώσει ακόμα και την τελευταία της μπουκιά, χωρίς να της την ζητήσεις.

Τι σημαίνει μητέρα: Η μητέρα είναι εκείνη που θα σου δώσει τα πάντα

Μητέρα είναι εκείνη που θα σου προσφέρει ανοιχτά ότι έχει και δεν θα ζητήσει ποτέ τίποτα σαν αντάλλαγμα.

Μάνα είναι εκείνη που σε κάθε απογοήτευση σου, θα είναι εκεί ουσιαστικά κι όχι επειδή είναι προγραμματισμένη να το κάνει. Για εκείνη είσαι πάντα η πρώτη της προτεραιότητα.

Είναι εκείνη που θα σε συμβουλέψει και εσύ θα διαφωνήσεις, από αντίδραση μόνο, ενώ ξέρεις πως πάντα έχει δίκιο, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι μπροστά της, το αναγνωρίζεις, είναι το μητρικό ένστικτο λες.

Μ´ένα της βλέμμα μόνο ξέρει αν είσαι χαρούμενη, λυπημένη, νευριασμένη ή ξενερωμένη, σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ακόμα κι απ´ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μάνα σημαίνει ότι σε ανέχεται. Ανέχεται τα ξεσπάσματα θυμού σου ακόμα και ας είναι πάνω της γιατί θέλει να σε δει να είσαι καλύτερα. Δεν θα “σπαστεί” θα σε πάρει τηλέφωνο ακόμα και αν της το κλίσεις. Γιατί η μάνα ξέρει πως θέλεις απλά λίγο χρόνο και έλεγες πράγματα πάνω στα νευρά σου που δεν εννοείς.

Τι σημαίνει μητέρα: Μάνα είναι το άτομο που δεν θα σε αφήσει ποτέ μόνο σου

Είναι εκείνη που σε κοιτάει με καμάρι στα μάτια και νιώθεις πώς σε βλέπει ακόμα σαν μωρό.

Είναι η γυναίκα που εύχεσαι αν κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά, να γίνεις μαμά σαν εκείνη, για αυτό κάνε μου μια χάρη και μην την στεναχωρείς, γιατί εκείνη δεν το έκανε ποτέ. Αναρωτήσου, πόσες φορές την στεναχώρησες και πόσες φορές την έκανες να κλάψει στα κρυφά.

Πόσες φορές στερήθηκε κάτι από εκείνη για να μην λείψει από εσένα και άλλα πολλά που δεν σου ανέφερε ποτέ.

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί σου να ξέρεις πως κρύβουν όλη την ευτυχία της ζωής της.

πηγή : enimerotiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ