Μάθημα Ζωής: Μαμά χωρίς χέρια μεγαλώνει τη 3χρονη κόρη της.

Σοφά Λόγια

Η Sarah Talbi, μια μητέρα που γεννήθηκε χωρίς χέρια, περιέγραψε πώς προσαρμόστηκε στη μητρότητα φροντίζοντας το παιδί της και το σπίτι της χρησιμοποιώντας τα πόδια της.

Η Sarah ζει στις Βρυξέλλες με την οικογένειά της κι είναι ζωγράφος. Έμαθε να ζει χωρίς τα χέρια της από τη γέννησή της και αποτελεί πρότυπο για πολλούς ανθρώπους καθώς η αναπηρία της δεν την εμπόδισε ποτέ να πετύχει τα όνειρά της, όπως το να γίνει μητέρα.

Χρησιμοποιώντας τα πόδια της μαγειρεύει, ντύνει και φροντίζει την κόρη της ενώ μάλιστα της έχει μάθει στο τρίχρονο κοριτσάκι να βάζει τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της για να την πάρει πάρει αγκαλιά.

Σε συνέντευξή της παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν ήθελε να μιλήσει για την προσωπική της ζωή στο κανάλι της στο Youtube, όπου δείχνει τα έργα της, αλλά άρχισε να το κάνει όταν πολλοί ακόλουθοί της την ρωτούσαν πώς είναι η ζωή της ως μητέρα.

Μάθημα Ζωής: Μαμά Χωρίς Χέρια Μεγαλώνει Τη 3χρονη Κόρη Της Και Συγκινεί! - Εικόνα 2Μάθημα Ζωής: Μαμά Χωρίς Χέρια Μεγαλώνει Τη 3χρονη Κόρη Της Και Συγκινεί! - Εικόνα 3

«Μου αρέσει να δείχνω ότι η ζωή μου δεν διαφέρει από αυτή των υπολοίπων. Η αναπηρία μου δεν είναι ταμπού και η κόρη μου το καταλαβαίνει. Καμιά φορά εκπλήσσομαι από το πώς το αντιμετωπίζει. Την έχω ακούσει να λέει ”η μαμά δεν έχει χέρια, αλλά έχει πόδια” ή ”κάποιοι άνθρωποι έχουν χέρια και κάποιοι άλλοι όχι”».

Όταν γεννήθηκε η κόρη της αποκάλυψε επίσης ότι φοβόταν πολύ να τη φροντίσει, αλλά ευτυχώς είχε τη βοήθεια του συζύγου της. «Τώρα είναι τριών ετών και μπορώ να τη φροντίζω χωρίς καμία βοήθεια. Μπορούμε να βγαίνουμε βόλτες χωρίς να χρειάζεται κανείς να σπρώχνει το καρότσι. Είναι πραγματική ευτυχία», είπε.Μάθημα Ζωής: Μαμά Χωρίς Χέρια Μεγαλώνει Τη 3χρονη Κόρη Της Και Συγκινεί! - Εικόνα 4

Μάθημα Ζωής: Μαμά Χωρίς Χέρια Μεγαλώνει Τη 3χρονη Κόρη Της Και Συγκινεί! - Εικόνα 5

Στο κανάλι της στο Youtube έχει μοιραστεί αρκετά βίντεο όπου τη βλέπουμε να φροντίζει την κόρη της και πραγματικά εντυπωσιάζει με τις ικανότητές της. Μιλώντας για το τι ελπίζει να πετύχει μέσα από την προβολή της είναι : «ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι πρόβλημα και ότι όλοι μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε για τον εαυτό μας. Όλα γίνονται, αν το θελήσουμε!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ