Μαθητές από τη Λέσβο δημιούργησαν αεροπλάνο που ανιχνεύει δασικές πυρκαγιές και ειδοποιεί την Πυροσβεστική

Ελλάδα
Επικαιρότητα

Αεροπλάνο που κατασκεύασαν μαθητές στη Λέσβο θα στέλνει ακριβείς συντεταγμένες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης σε περίπτωση που ανιχνεύσει πυρκαγιά.

Το αεροπλάνο που θα εκτελεί προκαθορισμένες πτήσεις και θα ελέγχει για την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς, το  κατασκεύασαν οι μαθητές Νίκος Ευστρατίου και Βαγγέλης Ιορδάνου στη Λέσβο.

Στόχος των δύο μαθητών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των δασικών πυρκαγιών για την αποφυγή της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πώς λειτουργεί το αεροπλάνο Το αεροπλάνο πραγματοποιεί τους ελέγχους μέσω κάμερας υπερύθρων και μικροϋπολογιστή Raspberry P.

Στην περίπτωση που εντοπίσει φωτιά, το αεροπλάνο θα αποστείλει μήνυμα με τις ακριβείς συντεταγμένες της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Με το συγκεκριμένο Project, οι μαθητές θα πάρουν μέρος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Vodafone Generation Next. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του βίντεο, περιλαμβάνονται δηλώσεις του Υποπυραγού του Πυροσβεστικού Τμήματος Μυτιλήνης Σπύρου Κλειδαρά, ο οποίος εξέφρασε ότι το Project είναι πολύ ενδιαφέρον και εφαρμόσιμο για την έγκαιρη αναγγελία των πυρκαγιών.

Οι μαθητές περιγράφουν το εγχείρημα τους στο ακόλουθο βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ