Μάχη στην άγρια φύση. Ανακόντα τα βάζει με λιοντάρι, κροκόδειλο και κόμπρα. Ποιος θα νικήσει; (βίντεο)

Η αλήθεια είναι πως όταν το βλέπει κανείς τρομάζει. Το ανακόντα είναι ένα τεράστιο φίδι το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος ακόμη και τα 7 μέτρα, ενώ το βάρος του μπορεί να αγγίξει και τα 100 κιλά. Το χρώμα του είναι συνήθως πράσινο λαδί ή καστανό με μαύρες κηλίδες, σύμφωνα με το Βικιπαιδεια. Αρέσκεται να ζει σε υδάτινα ρεύματα ή πάνω στα δέντρα και συναντάται στην Νότια Αμερική. Από την Κολομβία, την Βενεζουέλα μέχρι και τα νότια της Αργεντινής.

Τρέφεται συνήθως με θηλαστικά και πτηνά. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι παρόμοια με αυτή από τους βόες. Σφίγγουν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα συνθλίβουν. Αποτελούνται από διάφορα ήδη τα οποία ποικίλουν.

Τα τοπικά ονόματα του φιδιού στη Λατινική Αμερική περιλαμβάνουν τον ισπανικό όρο matatoro, που σημαίνει «φονιάς ταύρων», και τα ονόματα sucuri και yakumama, που του έχουν δώσει οι ιθαγενείς. Η λέξη ανακόντα προέρχεται από τη σιναλεζική γλώσσα, που είναι η ιθαγενής γλώσσα των κατοίκων της Σρι Λάνκα. Οι πύθωνες που βρίσκονται στις ζούγκλες του νησιού αυτού έχουν ομοιότητες με τις ανακόντες και είναι μερικές φορές πολύ μεγάλοι σε μέγεθος.

Η σινγκαλέζικη λέξη «Hena Kandaya» που σημαίνει ζώο με μεγάλο σώμα, πιθανότατα πέρασε στους Βρετανούς ως Anaconda. Οι Βρετανοί κυβέρνησαν τη Σρι Λάνκα για περισσότερο από έναν αιώνα. Πιστεύεται επίσης ότι η ονομασία ανακόντα μπορεί να προήλθε από τη γλώσσα Ταμίλ και τη λέξη anaikondran, που σημαίνει «δολοφόνος ελεφάντων» ή anaikkonda, που σημαίνει «έχοντας σκοτώσει έναν ελέφαντα».


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ