«Με απέλυσαν, έμενα σε ένα δωματιάκι»: Μαρία Χατζηστεφανή, πώς από το μηδέν έχτισε ένα Κολοσσό εκατομμυρίων

Η Μαρία Χατζηστεφανή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» το βράδυ της Δευτέρας (6/3).

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας, μία από τους «Dragon» του επιχειρηματικού project του ΑΝΤ1 Dragons’ Den Greece μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την απόλυση που τη σόκαρε και η μετέπειτα μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά ανέφερε η Μαρία Χατζηστεφανή: «Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με επιχειρηματικότητα, ήθελαν να μπω στο Δημόσιο για να εξασφαλιστώ. Από όταν ήμουν 10 χρονών υπήρχε στη γειτονιά ένα περίπτερο και πήγαινα και αγόραζα όλα τα ξένα περιοδικά. Ήθελα να ζήσω αυτή τη ζωή και το μόνο βήμα ήταν να πάω Αθήνα. Στην Αθήνα πήγα να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία αλλά δεν μου έφτανε.

Άρχισα να στέλνω σε περιοδικά για part time δουλειά και περιέργως κάποιο μου απάντησε. Έμεινα 4 χρόνια στην Αθήνα και μετά πήγα στην Αμερική. Ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό, ήθελα κι άλλα. Για μένα η Αμερική ήταν το top. Αφού τέλειωσα τις σπουδές μου στην Αμερική αποφάσισα να δουλέψω σε μια επενδυτική τράπεζα.

Πρώτη φορά βρέθηκα στο Λονδίνο και με πήγε η δουλειά μου εκεί. Δούλεψα σε μία επενδυτική τράπεζα για τρία χρόνια, ήταν αυτό που είχα σπουδάσει και αρχικά το μάθαινα, μου άρεσε. Ήταν η εποχή της Wal lstreet, που το να είσαι εκεί ήταν το όνειρο. Ήταν κάτι πολύ δυνατό και μου άρεσε που ήμουν μέλος μια πολύ δυνατής εταιρίας.

Στην αρχή ήταν φοβερό, ταξίδια, μάθαινα πράγματα. Κατά τον δεύτερο και τρίτο χρόνο είχε αρχίσει να με κουράζει. Δεν με ενδιέφερε πια το αντικείμενο, αυτό το είχα καταλάβει και άρχισα να μην είμαι πολύ καλή υπάλληλος. Αργούσα το πρωί, δεν καθόμουν πολύ αργά το βράδυ, έπρεπε να δουλεύεις Σαββατοκύριακα και δεν πήγαινα τα Σαββατοκύριακα. Ο σύζυγος ήταν στο Λονδίνο σε μια άλλη τράπεζα.

Κάποια στιγμή το μυριστήκανε οι άνθρωποι, οπότε φτάνω κάποια μέρα στο γραφείο – το καταλαβαίνεις όταν είναι να σε απολύσουν- και μου είπαν αυτό κι αυτό και “σε απολύουμε”. Εκείνη την ημέρα έπαθα ένα σοκ. Γύρισα στο σπίτι και ήμουν σα να είχα πάθει ηλεκτροπληξία»!

«Στο Λονδίνο ξεκίνησα από ένα δωμάτιο σε ένα δωμάτιο και έφτιαξα 500 κομμάτια (κρέμα) και μετά τις πήρα και γύριζα από μαγαζί σε μαγαζί και περίμενα ποιοι θα το πάρουν. Μου ζήτησαν 1000 κομμάτια της Rodial για ένα πάρτι στα Όσκαρ. πήρα το ρίσκο, έκανα την επένδυση και τους τα έστειλα. Έτσι μας έμαθαν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ