Μήνυση από τους αστυνομικούς Ροδόπης -Φόβοι για την υγιεινή και την ασφάλειά τους στα κέντρα προσφύγων

Για την υγιεινή και την ασφάλειά τους, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα οποία εργάζονται, ανησυχούν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, που έκαναν μήνυση για παραβίαση των σχετικών διατάξεων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τις παραβιάσεις των διατάξεων του ΠΔ 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».

«Διατάσσεται η απόσπαση αστυνομικών υπαλλήλων στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα, όπως είναι οι προηγούμενοι εμβολιασμοί, η χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς», αναφέρει η μήνυση.

Με αυτή, οι αστυνομικοί ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας σωματικής βλάβης τελουμένης διά παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα, με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Τζατζανά.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ