Μητέρα ξύπνησε από το κλάμα του μωρού της. Δεν περίμενε όμως ποτέ ότι το κλάμα της θα τους έσωζε τις ζωές…

Μια μητέρα είναι ευγνώμων που το μωρό της την ξύπνησε στη μέση της νύχτας και ο λόγος μπορεί να αποτελέσει προειδοποίηση για πολλές οικογένειες.

Το μπλογκ ScaryMommy κοινοποίησε την κατάσταση της Monique Ruppel στο Facebook για το ότι η κορούλα της Celia της έσωσε τη ζωή, και έχει γίνει πλέον viral.

 

This precious little angel did something extraordinary. Something she will not fully understand until she is grown. She…

Δημοσιεύτηκε από Monique Ruppel στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Η Monique έγραψε:

«Ο μικρός μου άγγελος έκανε κάτι ασυνήθιστο. Κάτι που θα καταλάβει πλήρως μόνο όταν μεγαλώσει. Μας έσωσε τη ζωή στην κυριολεξία.

Η Celia ξυπνάει κανονικά μία φορά κάθε βράδυ. Πάντα σηκωνόμαστε κι εμείς για να τη βοηθήσουμε να κοιμηθεί. Την Παρασκευή στις 3 τα μεσάνυχτα αναστατώθηκε για δεύτερη φορά. Προσπάθησα να πάω προς το δωμάτιο της, αλλά κατάφερα να κάνω μόνο μερικά βήματα πριν με πιάσει ίλλιγγος. Ο Kyle ξύπνησε αμέσως και σύντομα καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.»

3«Ζαλιζόμασταν και οι δύο, είχαμε πονοκέφαλο, ναυτία και έκαιγαν τα μάτια μας. Φτιάξαμε μια τσάντα και ξυπνήσαμε τη Celia. Άρχισε να κάνει εμετό και καθώς την κρατούσα, η γάτα μου κατέρρευσε στα πόδια μου.

Ευτυχώς, οι γονείς του Kyle ήρθαν να βοηθήσουν ακριβώς πριν καταρρεύσει κι εκείνος. Ήρθαν αμέσως, και κάλεσαν την Άμεση Δράση. Μας πήγαν όλους στο νοσοκομείο.»

4

«Οι υπέροχοι γιατροί και νοσοκόμες μας έδωσαν θεραπεία για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Έλαβαν κάθε μέτρο ασφαλείας και μας μετέφεραν με ελικόπτερο στο Βανκούβερ για θεραπεία. Μπήκαμε από 3 φορές για 2,5 ώρες στον Υπερβαρικό Θάλαμο. Νιώθουμε όλοι πολύ καλά και αναμένεται να αναρρώσουμε πλήρως.»

5

«Η υποστήριξη που λάβαμε αυτό το σαββατοκύριακο ήταν απίστευτη. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συγγενείς που μας βοήθησαν.»

O Εθνικός Σύνδεσμος Προστασίας από τη Φωτιά δίνει μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο σπίτι σας:

Κατά τη διάρκεια και μετά από μία έντονη χιονόπτωση, βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί για  τον καυστήρα, την κουζίνα και το τζάκι είναι ανοιχτοί. Αν θέλετε να ζεστάνετε το όχημα σας, βγάλτε το από το γκαράζ αμέσως μόλις βάλετε μπρος. Μην ανέβετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή λειτουργεί με καύσιμο μέσα, ακόμα και αν η πόρτα του γκαράζ είναι ανοιχτή. Τσεκάρετε το συναγερμό για το μονοξείδιο του άνθρακα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αντικαταστήστε τον σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ο συναγερμός για το μονοξείδιο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια κεντρική τοποθεσία έξω από το χώρο που κοιμάστε και σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, και άλλες τοποθεσίες σύμφωνα με το νόμο, τον κώδικα ή τις προδιαγραφές.

Στο τέλος της δημοσίευσης της, η Monique δίνει την παρακάτω προειδοποίηση: «Παρακαλώ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα και ότι λειτουργεί. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στη Celia που μας ξύπνησε. Συνήθως ευχόμασταν να κοιμάται όλη τη νύχτα αλλά όχι πια. Το γλυκό μωράκι μας μας έσωσε όλους.»

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ