Μητέρα λέει ότι ο θηλασμός κάνει τα παιδιά της εξυπνότερα και θα τα θηλάζει μέχρι να γίνουν 10

Το θέμα του θηλασμού είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Φυσικά ο θηλασμός είναι κάτι το φυσιολογικό και υγιές, αλλά το αν αισθάνεται μια γυναίκα άνετα να θηλάσει εξαρτάται από την ίδια. Η ιστορία που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω όμως είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες.

Η Miira Dawson από την Βρετανία ξεσήκωσε το έθνος το 2015 κοινοποιώντας λεπτομέρειες για τις ασυνήθιστες επιλογές της σαν μητέρα.

Σε συνέντευξη της, η 36χρονη μητέρα είχε πει ότι στόχος της είναι να συνεχίσει να θηλάζει την 5χρονη κόρη της και τον 2χρονο γιο της μέχρι να γίνουν 10 χρονών.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο να μεγαλώνει ένα μωρό και να θυμάται τον θηλασμό, αφού δεν το θυμούνται οι περισσότεροι. Συν ότι είναι πολύ καλό για την υγεία και το IQ.»

Όσον αφορά την 5χρονη κόρη της, Tara, η μαμά υπερασπίζεται την επιλογή της εξηγώντας ότι ο θηλασμός τις βοηθά να έχουν έναν υγιή δεσμό και να νιώθουν άνετα.

«Δεν της έβαλα ποτέ κουβέρτα ή πιπίλα, μόνο θήλαζε. Είναι σίγουρη ότι αν μπορούσα να ξεκολλήσω το στήθος μου και να της το δώσω, θα ήταν ευτυχισμένη.»

Μητέρα λέει ότι ο θηλασμός κάνει τα παιδιά της εξυπνότερα και θα τα θηλάζει μέχρι να γίνουν 10 - Εικόνα 2

Πέρα από αυτό, η Miira επίσης κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά της. Ο πατέρας τους, Jim, μένει μαζί τους, αλλά κοιμάται σε άλλο δωμάτιο.

«Φυσικά, αισθάνομαι ότι με αφήνουν απ’έξω όσον αφορά τον ύπνο. Νιώθω ότι περιορίζει τον χρόνο τον δικό μου και των παιδιών και δεν μου δίνει την ευκαιρία να κάνω πράγματα που θα ήθελα, όπως να τους διαβάσω παραμύθια.»

Μητέρα λέει ότι ο θηλασμός κάνει τα παιδιά της εξυπνότερα και θα τα θηλάζει μέχρι να γίνουν 10 - Εικόνα 3

Τι έχουν να πουν οι ειδικοί γι’αυτό;

Παρ’όλο που το θέμα μπορεί να είναι αηδιαστικό για κάποιους, δεν υπάρχει κάτι «κακό» στο να συνεχίσει να θηλάζει ένα παιδί ακόμη και μετά την ηλικία που ο θηλασμός θεωρείται φυσιολογικός.

Σε μια αναφορά της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Γιατρών, αναφέρεται ότι η φυσιολογική ηλικία απογαλακτισμού για τους ανθρώπους είναι ανάμεσα στα 2 και 7 έτη, κάτι που μπορεί να υποστηρίζουν άνθρωποι σαν την Miira.

Μητέρα λέει ότι ο θηλασμός κάνει τα παιδιά της εξυπνότερα και θα τα θηλάζει μέχρι να γίνουν 10 - Εικόνα 4

Οι ειδικοί συνεχίζουν λέγοντας ότι ο θηλασμός κατά τα πρώτα παιδικά χρόνια έχει αποδειχτεί ότι αργότερα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού για τα παιδιά αργότερα στην ζωή τους και επίσης μπορεί να τα προστατέψει από κολλητικές ασθένειες.

Ενδιαφέρον! Έχουμε πολλά αρνητικά σχόλια για την τακτική της Miira, αλλά ίσως να ξέρει κάτι τελικά.

Πηγή : fanpage.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ