Μυτιλήνη: Πέθανε βρέφος στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου ενός βρέφους 6 μηνών σήμερα νωρίς τα χαράματα στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ.

Όπως όλα δείχνουν το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

Το άτυχο βρέφος συριακής καταγωγής διέμενε από χθες με την οικογένεια του, που περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στον Καρά Τεπέ. Εκεί πήγαν αφού προηγουμένως παρέμειναν επί δυο σχεδόν μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωτό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν.

Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι ενώ κοιμόταν παρουσίασε πρόβλημα με την αναπνοή του. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του καταυλισμού όπου του παρασχέθηκαν από γιατρό οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ξεκίνησαν από τη γιατρό του καταυλισμού, συνεχίστηκαν από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και συνεχίστηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου που τελικά διαπίστωσαν και το θάνατο του.

Τα αίτια του θανάτου του βρέφους θα προσδιοριστούν αργότερα μέσα στη μέρα από τη νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ