Μητσοτάκης: «Οι εκκλησίες είναι χώροι λατρείας, ο Τσίπρας δεν έχει την ανάγκη να μπει να ανάψει ένα κερί»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test σε όσους πιστούς επιθυμούν να εισέλθουν στις εκκλησίες εφόσον υπάρξει τρόπος να ελέγχονται, άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει η πρόταση για ελέγχους.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την είσοδο στις εκκλησίες πολλές φορές δεν υπάρχει κανείς και πως αν υπήρχε τρόπος να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα ήταν διατεθειμένος να το συζητήσει.

Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή δεδομένων τις επόμενες ημέρες, εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση πέρσι τις έκλεισε και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα.

Μητσοτάκης: «Οι εκκλησίες είναι χώροι λατρείας, ο Τσίπρας δεν έχει την ανάγκη να μπει να ανάψει ένα κερί»

«Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες. Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει», σημείωσε, αναφέροντας πως υπάρχει ζήτημα πολιτικοποίησης της πανδημίας και έκανε λόγο για παιχνίδι προς άγρα ψήφων.

Γεωργιάδης για τα νέα μέτρα: «Δεν μπορεί να εξισώνεται η θρησκεία με το κομμωτήριο»

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία με τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα ή κομμωτήριο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την εξαίρεση της εκκλησίας από την απαίτηση rapid test για την είσοδο των εμβολίαστων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, οι μόνοι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ