Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες]

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στου ΦΙΞ. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ανάμεικτα αισθήματα και δήλωσε ότι θαύμασε από κοντά τις υποδομές, ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτιρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και τη στενοχώρια του γιατί σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυση του, το Μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

«Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει, επιτέλους, ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο – και αυτό – θα συνδράμει, με τον δικό του τρόπο, στη συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του Μουσείου Κατερίνα Κοσκινά, ενώ δεν παρέλειψε από την ταράτσα του, να φωτογραφήσει τη θέα. 

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη 
«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να θαυμάσω, από κοντά, τις καταπληκτικές υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτηρίου.
Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει, επιτέλους, ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Από την άλλη, βέβαια, στενοχώρια για το γεγονός ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.
Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο – και αυτό – θα συνδράμει, με το δικό του τρόπο, στην συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας».
 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ