Η μπέσα της γυναίκας, βρίσκεται στην ψυχή της.

Γράφει η Λία Ευαγγελίδου

Έλα ρε μάγκα να σου μιλήσω τώρα για την μπέσα της γυναίκας.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα φίλε μου περπατάει και η αξιοπρέπεια ξεχειλίζει στο διάβα της.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα στέκεται σε μια γωνιά και είναι πάντα παρών να σταθεί επάξια δίπλα σε όποιον τη χρειάζεται.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα μιλάει με πράξεις που είναι ορατές σε ανθρώπους που έχουν αντίληψη κι όχι μόνο όραση.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα το γεμάτο πορτοφόλι του ανθρώπου της δεν τη συγκινεί γιατί όλα τα λεφτά γι αυτήν κρύβονται αριστερά στο στή8ος. Αλήθεια ξέρεις τι βρίσκεται εκεί; Η καρδιά φίλε. Αυτό κοιτάει η γυναίκα με μπέσα. Εκει εστιάζει φίλε στην καρδιά και στην ψυχή.

Αυτή η γυναίκα δεν χρειάζεται να απαιτήσει τον σεβασμό γιατί τον εμπνέει. Αυτή η γυναίκα στέκεται στις αξίες που μεγάλωσε και της ασπάζεται ευλαβικά.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα ρε φίλε, κερδίζει με το σπαθί της ότι της αξίζει και δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τα αυτονόητα σε κανέναν. Αυτή η γυναίκα λοιπόν φίλε μου, δεν κwλώνει ποτέ και πουθενά γιατί ξέρει να παλεύει κόντρα σε θεούς και δαίμονες για τα θέλω της. Αυτή η γυναίκα ρε μάγκα μου στέκεται δίπλα στον άνθρωπο της του κρατάει το χέρι και του φωνάζει είμαι εδώ για όλα και το εννοεί.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα είναι ένα βήμα πίσω από τον άντρα που έχει δίπλα της γιατί σέβεται τους ρόλους αλλά αθόρυβα όταν χρειαστεί γίνεται ασπίδα για τον άνθρωπο που λατρεύει. Βλέπεις έχει τη δύναμη να προστατεύει τους ανθρώπους της ζωής της και να είναι πάντα εκεί.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα τα λόγια που ξεστομίζει τα εννοεί και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι ικανή και τα κάνει πράξεις.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα είναι ακριβώς αυτό που σου συστήθηκε και πάντα θα είναι η ίδια. Δεν πρόκειται ποτέ να δεις κάτι διαφορετικό στην πορεία, γιατί σιχαίνεται το ψέμα και τα προσωπεία την αηδιάζουν.

Η μπεσαλίδικη γυναίκα σε κοιτάει στα μάτια και δεν κατεβάζει το βλέμμα της ακόμα κι αν κάνει λάθος. Γιατί έχει μάθει να αναγνωρίζει τα λάθη της και να τα διορθώνει. Ότι βλέπεις αυτό είναι. Ό, τι σου λέει το πιστεύει. Ό, τι υπόσχεται το πραγματοποιεί.

Ο λόγος της είναι τιμή. Η καρδιά της γεμάτη αγάπη. Την γυναίκα αυτή φίλε μου την αναγνωρίζει μόνο ένας μπεσαλής άντρας γιατί απλά του μοιάζει. Βλέπει σε εκείνη τον εαυτό του. Και είναι μεγάλος μάγκας οποίος την κρατήσει δίπλα του. Γιατί βλέπεις ότι σου μοιάζει δεν το προσπερνάς ποτέ.

Μάθε τώρα και πότε φεύγει μια τέτοια γυναίκα.

Αυτή η γυναίκα όταν αγανακτεί φεύγει ακριβώς όπως εμφανίστηκε. Με αξιοπρέπεια. Και ξέρεις πότε αγανακτεί; Όταν δεν αναγνωρίζεται η αξία της.

[loveletters.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ