Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη: Παράταση του lockdown – Ποιες οι ημερομηνίες άρσης των περιορισμών

πρωθυπουργός

Παράταση lockdown: Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί παράταση στο lockdown. Παράλληλα, πρόκειται να γίνει άρση σε ορισμένους περιορισμούς. Ήταν αναγκαία η καραντίνα, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. Επιπλέον, η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται πως θα προχωρήσει άμεσα σε διάγγελμα.

Παράταση lockdown: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμενόταν την προηγούμενη εβδομάδα. Υπήρχε η εκτίμηση πως θα περιελάμβανε την σταδιακή άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου. Όμως, μετατέθηκε για αυτή την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει… επιστροφή για κάποιες κατηγορίες από Δευτέρα. Ούτε καν για τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν την… αυλαία.

Όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα, να μειωθούν οι διασωληνωμένοι που εδώ και πολλές μέρες δεν λένε να ξεκολλήσουν από το 600 και να υπάρξει επιτέλους αποσυμπίεση από το ΕΣΥ.

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανακοινώνει παράταση του lockdown – Ποιες οι ημερομηνίες άρσης των περιορισμών - Εικόνα 1

Παράλληλα, αναμένεται να γνωστοποίησει ποιες κατηγορίες θα επανέλθουν σε μίας μορφής κανονικότητα και πότε, με την πιθανή ημερομηνία που παίζει αυτή τη στιγμή ως αφετηρία να είναι η 14η Δεκεμβρίου. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από το πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα, καθώς αν δεν υπάρξει μείωση, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Στην κυβέρνηση όμως αισιοδοξούν πως όντως θα υπάρξει και πως θα μπορέσουν να γνωστοποιήσουν έναν οδικό… χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει σχολεία και καταστήματα σε πρώτη φάση. Πάντως αν η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέψει το άνοιγμα των σχολείων στις 14/12, τότε θα πάμε για μετά τα Χριστούγεννα, καθώς δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν για λιγότερες από δύο εβδομάδες κανονικών μαθημάτων.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ