Νίκος Μάνεσης: «Ενόχλησα την εξουσία, ζήτησαν ακόμα και την απόλυση μου»

gossip

Ο Νίκος Μάνεσης μίλησε στο περιοδικό Enjoy και στη Μαρία Ανδρέου για τη δημοσιογραφία και ένα ρεπορτάζ του που είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσουν την απόλυση του.

Λες τα πράγματα έξω από τα δόντια. Η εξουσία έχει ενοχληθεί από τη σκληρή κριτική;

Δεν είμαι υβριστής ούτε λαϊκιστής. Όταν θα ασκήσω κριτική, αυτό θα γίνει με επιχειρήματα. Φυσικά και αυτό ενοχλεί, φυσικά υπήρξαν και επιπτώσεις. Ζήτησαν να ανασκευάσω ρεπορτάζ και δεν το έκανα γιατί είχα στοιχεία. Δέχτηκα πυρά και το λέω πρώτη φορά δημόσια ότι ζητήθηκε και η απόλυσή μου, ενώ μου είπαν ότι θα προσφύγουν και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κανένα πρόβλημα.

Και αν την επομένη ήσουν άνεργος;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου καριέρας δεν έχω μείνει ένα 12ωρο χωρίς δουλειά, από το 1982, όταν άρχισα να δουλεύω σε εφημερίδες, σε ηλικία 18 ετών. Έχω επιλέξει συνειδητά να μην υπηρετώ τα κόμματα, τους πολιτικούς και τους έχω μπερδέψει όλους. Δεν μπορούν να πουν ότι ανήκω στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σε όλες τις κυβερνήσεις ασκούσα κριτική και δεν σκοπεύω να υποστείλω τη σημαία. Δεν μπορώ να μου υποδεικνύουν τι θα πω, είτε αυτό είναι πολιτική εκπομπή είτε το «60’ Ελλάδα».

Υπήρχαν παράπονα και για το «60’ Ελλάδα»;

Ναι. Από τοπικούς βουλευτές. Στο «60’ Ελλάδα», κατά το οποίο γύρισα και στη τελευταία κουκκίδα στον ελληνικό χάρτη – πέντε χρόνια δεν πήρα ανάσα -, ζήτησα ένα πράγμα από το κανάλι: ελευθερία. Και μου την έδωσαν. Και δεν πήγαμε άσχημα. Δημιουργήσαμε μεταμεσονύχτια ενημερωτική ζώνη στον σταθμό και φέραμε διαφήμιση. Όπως και τώρα, με την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, ενεργοποιήθηκε μια νέα ζώνη στον Alpha, που κλασικά κρατούσε ο ΣΚΑΪ.

[thecaller.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ