Νηπιαγωγείο αρνείται να εγγράψει 5χρονο κοpιτσάκι γιατί έχει παραμορφωμένο πρόσωπο και μοιάζει με γριά

Οι γονείς της Σοφίας Ζαχάροβα από το Μπασκορτοστάν της Ρωσίας έλαβαν μια επείγουσα κλήση να πάνε στο νηπιαγωγείο της 5χρονης κόρης της, την επόμενη μέρα από την εγγραφή της σε αυτό.

Εκεί η διευθύντρια του νηπιαγωγείου τους εξήγησε πως δεν μπορεί να δεχτεί τη μικρή. Όχι δεν είχε κάποιο νοητικό πρόβλημα. Η μικρή τους κόρη έχει μια ασθένεια και το κρανίο και τα δάχτυλα των χεριών της είναι παραμορφωμένα.

«Θα πρέπει να την πάρετε από δω και να της κάνετε επέμβαση. Μόνο τότε θα την ξαναδεχτούμε» τους είπαν. Οι γονείς είναι σε απόγνωση γιατί δεν έχουν λεφτά για μια τέτοια εγχείρηση. Μένουν στο χωριό Αλατανί, σε ένα σπίτι δίχως ηλεκτρικό.

Νηπιαγωγείο αρνείται να εγγράψει 5χρονο κοριτσάκι γιατί έχει παραμορφωμένο πρόσωπο και μοιάζει με γριά - Εικόνα 2

Οι ειδικοί όμως λένε πως η μικρή Σοφία θα πρέπει να συναναστρέφεται με παιδιά και να υπάρχει αλληλεπίδραση στη ζωή της γιατί αυτό θα τη βοηθήσει ψυχολογικά. Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Γιεκατερίνα Μπελάν είπε: «Όσο νωρίτερα αποκτήσει την εμπειρία των αλληλεπιδράσεων, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αντιμετωπίσει τις συνθήκες στις οποίες ζει και μεγαλώνει.»

Πάντως μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της Σοφίας έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Ήδη ο κυβερνήτης του Μπασκορτοστάν έδωσε εντολή να βρεθεί σπίτι για την οικογένεια και να μην περάσει το χειμώνα στο κρύο, ενώ πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις θέλουν να αναλάβουν το κόστος της επέμβασης της μικρούλας.

[topontiki.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ