Οι μεγάλοι έpωτες, σπάνια φοράνε βέρα στο δεξί

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Αν είστε φουλ ερωτευμένοι, αν δεν μπορείτε «να δείτε μπροστά σας» από τον έpωτα και την καψούρα, σας έχω άσχημα νέα. «Οι μεγάλοι έpωτες δε φοράνε νυφικό». Είναι τίτλος βιβλίου της συγγραφέως Μήτση Βαλάκα. Αν παρατηρήσει κανείς πολλά ζευγάρια , επώνυμα και μη, τρελά ερωτευμένα που ορκίζονται ότι θα ζήσουν για πάντα μαζί, ξαφνικά κάτι γίνεται και έρχεται το τέλος.

Ένα τέλος που πέφτει συνήθως σαν «κεραυνός εν αιθρία» στον κοινωνικό περίγυρο . «Μα πώς χώρισαν αυτοί ξαφνικά, ήταν τρελά ερωτευμένοι !». Βέβαια το κατά πόσο έγινε αυτό ξαφνικά, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου! Ακόμη και λίγο πριν το γάμο, βλέπουμε ζευγάρια να διαλύονται και να ακολουθούν χωριστές πορείες! Λογικό; Για κάποιους ναι , για κάποιους όχι.

Με μια πρώτη ανάγνωση είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς, το πώς αρκετά ζευγάρια που ερωτεύτηκαν με πάθος, δεν κατέληξαν σε γάμο. Ας δούμε λιγάκι όμως τους λόγους για τους οποίους ένα ζευγάρι επιλέγει να παντρευτεί.

Δεν είναι μόνο ο έpωτας , όσο τρελός και αν είναι. Είναι η πίστη, η αφοσίωση, η αλληλοκατανόηση, η αληθινή αγάπη. Προσέξτε, η αγάπη.

Η αγάπη μπορεί να οδηγήσει σε γάμο γιατί εμπεριέχει και τον έpωτα . Ο έpωτας όμως δεν εμπεριέχει πάντα την αγάπη . Ένα ζευγάρι μπορεί να είναι τρελά ερωτευμένο, αλλά στην ουσία να μην αγαπιέται και γι αυτό το λόγο να τσακώνεται.

Πολλές φορές ο έpωτας σκεπάζει τις αντιθέσεις και την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Ο έpωτας τυφλώνει , σε κάνει να μην σκέφτεσαι λογικά.

Όταν λοιπόν το ζευγάρι δεν αγαπιέται , δεν μπορεί να κάνει υποχωρήσεις , δεν μπορεί να κάνει συμβιβασμούς , πράγματα που είναι αναγκαία σε ένα γάμο .

Γι αυτό λοιπόν και λίγο πριν πάρουν την μεγάλη απόφαση , διαλύονται! Δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ενός γάμου, ειδικά όταν πρέπει να φέρουν και νέες ζωές στον κόσμο.

Επομένως αυτό το «ξαφνικά» που πολλοί επικαλούνται σε ένα ενδεχόμενο χωρισμό , δεν είναι και τόσο ξαφνικά . Βέβαια για να μην είμαστε απόλυτοι δεν λέμε ότι κανένας μεγάλος έpωτας δεν έχει γαμήλιο τέλος , αλλά μιλάμε για την πλειονότητα.

Γεγονός είναι, ότι οι μεγάλοι έpωτες, έχουν το χάρισμα να εξιδανικεύονται με κάποιο τρόπο στο μυαλό των ανθρώπων ή να παραμένουν σε κάποιο κουτάκι της καρδιάς καλά κρυμμένοι και να ανακαλούνται, κατά το δοκούν, από όσους τυχερούς τους έζησαν! Με άλλα λόγια «κρύβονται στις σπηλιές χαμένων παραδείσων», όπως μας έχουν τραγουδήσει πολύ ωραία οι ΠΥΞ ΛΑΞ!

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ