Οικονομικό κραχ στην Τουρκία: Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο – Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες

Με το … «μέτρο» η πώληση ζάχαρης, λαδιού και καφέ στην Τουρκία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τουρκικήςλίρας, που υποχώρησε 13,8% έναντι του ευρώ και 13,5% έναντι του δολαρίου. Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί ν’ αγοράσει κάθε Τούρκος καταναλωτής και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ήδη μεγάλα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν τους καταναλωτές πως μπορούν να αγοράζουν έως δύο συσκευασίες καφέ, ζάχαρης, λαδιού με τις φωτογραφίες να γίνονται viral στα κοινωνικά δίκτυα και να σχολιάζονται έντονα.

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους

Με σύνθημα “Ερντογάν, παραιτήσου” πολίτες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Αμέσως υπήρξε αστυνομική παρέμβαση για να αποτραπούν οι διαδηλώσεις και μαζικές συγκεντρώσεις με τους πολίτες να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους στους συνοικιακούς δρόμους και κάτοικοι να βγαίνουν στα παράθυρα χτυπώντας τα κατσαρολάκια τους συμμετέχοντας.

Ο κόσμος στην Τουρκία βγήκε στους δρόμουςΗ τουρκική λίρα σήμερα έχασε πάνω από 15% της αξίας της

🛑Τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος έκλεισαν🛑Οι μεγάλες εταιρείες σταμάτησαν να συνάπτουν συμφωνίες στο εγχώριο νόμισμα🛑Ο Ερντογάν κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ