Με ομόφωνη στήριξη στον Πλακιωτάκη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Την στήριξή τους στο νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη αποφάσισαν ομόφωνα οι βουλευτές της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΟ.

«Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση οτι η ΝΔ ειναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης», ειπε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Για την προεδρία της ΚΕΦΕ τόνισαν στην ΚΟ οτι ολα θα γίνουν με βαση το καταστατικό, δηλαδη θα αναλαβει αν θελήσει προεδρος ο Γιάννης Τραγάκης.

Βούληση όλων, και υποψηφίων, ηταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

Τι πρότειναν οι τρεις υποψήφιοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τη διενέργεια των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι εκείνη η ημέρα θα πρέπει να είναι ημέρα αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη, ζήτησε τη σύνταξη ενός κώδικα δεοντολογίας, στο πλαίσιο του οποίου δεν θα υπάρχουν προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων, ούτε αιχμές και αναφορές σε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να γίνει συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τον κώδικα δεοντολογίας, πρότεινε να γίνει εθνική συνδιάσκεψη για τις θέσεις των υποψηφίων, ενώ ζήτησε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 5 ή 6 Δεκεμβρίου.

Ενότητα ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης και να αξιοποιηθεί η καθυστέρηση της εκλογικής διαδικασίας σε θετική κατεύθυνση. Και εκείνος με τη σειρά του πρότεινε να γίνει συνδιάσκεψη, ζητώντας να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι στο θέμα της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπακογιάννη: Δεν αντέχουμε άλλο ρεζιλίκι

Αιχμές για νοθεία στις εκλογές της ΝΔ το 2009 άφησε και στην κοινοβουλευτική ομάδα η Ντόρα Μπακογιάννη, ο οποία είχε μιλήσει για αυτό νωρίτερα σε συνέντευξή της στο Mega. «Το 2009 έπεσε το σύστημα και τότε άρχισαν να περιφέρονται πούλμαν από το ένα εκλογικό κέντρο στο άλλο», είπε και πρόσθεσε: «Δεν αντέχουμε άλλο ρεζιλίκι. Την πρώτη φορά πληρώσαμε 1,5 εκατ. και έπεσε το σύστημα, και τώρα πάλι φιάσκο». Εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει εταιρεία που εγκαίρως θα είναι έτοιμη για τις εκλογές, πρότεινε στην ανάγκη εναλλακτικά η διαδικασία να γίνει στα πρότυπα των εθνικών εκλογών, με τους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ανά δήμο.

Επίθεση στον Παπαμιμίκο από Κακλαμάνη

Βολές κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Αν επιχειρήσει να αμφισβητήσει τον Γιάννη Πλακιωτάκη, να του κόψουμε τα πόδια!», ανέφερε χαρακτηριστικά και καταχειροκροτήθηκε.

Γκιουλέκας: Πρώτα συνέδριο, μετά εκλογές

Τη διενέργεια συνεδρίου πριν από τις εκλογές πρότεινε ο Κώστας Γκιουλέκας. Εναλλακτικά, αν αυτό δεν γίνει, πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής 5 βουλευτών η οποία θα συνεπικουρεί την ΚΕΦΕ και θα επιβλέπει τη διαδικασία. Πρόταση η οποία φαίνεται να έχει ισχυρή απήχηση μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση, όπως και να επιλεγούν κατά τη συνεδρίαση τα μέλη αυτής της επιτροπής.

Δένδιας: Εκλογές τον Απρίλιο

Ο Νίκος Δένδιας από την άλλη ζήτησε να «παγώσει» η εκλογική διαδικασία, να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος το Μάρτιο και να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τον Απρίλιο. Πρόταση η οποία ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Καραμανλή: Εκλογές στις 13

Τέλος, η Αννα Καραμανλή πρότεινε να υπάρξουν προεγγραφές μελών σε καταλόγους έως τις 6 Δεκεμβρίου, να γίνουν οι έλεγχοι σε αυτούς έως τις 10 Δεκεμβρίου και να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ