ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα είναι η «ωραία κοιμωμένη» της διαφθοράς -Και συνεχίζει να κοιμάται

Η Ελλάδα συνεχίζει να «κοιμάται» στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, τόνισε αξιωματούχος του ΟΟΣΑ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κονδύλια 168 εκατ. ευρώ.

«Από το 2012 υπάρχουν δεσμευμένα στην Ελλάδα κονδύλια ύψους 168 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τα οποία πλήρωσε η Siemens λόγω της εμπλοκής της στη γνωστή υπόθεση. Το ποσό αυτό μέχρι στιγμής μένει αναξιοποίητο και η Ελλάδα κινδυνεύει να το χάσει, αν δεν το αξιοποιήσει μέχρι το τέλος του 2017», τόνισε ο Ντράγκο Κος, πρόεδρος της ομάδας εργασίας κατά της δωροδοκίας του ΟΑΣΑ, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, από την γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και την αντίστοιχη ομάδα του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον Ντράγκο Κος, ήδη έχουν γίνει 3 αξιολογήσεις για τη διαφθορά, με την Ελλάδα να εμφανίζεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο στην τελευταία. «Ηταν τόσο κακή η αξιολόγηση και αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «ωραία κοιμωμένη» στο θέμα της διαφθοράς, που «συνεχίζει να κοιμάται». Συμπλήρωσε πάντως ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά σημεία.

Στην ίδια εκδήλωση, αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει έρευνα για περιπτώσεις διαφθοράς, που εντόπισαν δημόσιες υπηρεσίες ή επιχειρηματίες, την τελευταία πενταετία. Ηδη, τα πρώτα ευρήματα έχουν σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ