Οργή WWF για τη φωτογραφία του Καμμένου με τον καρχαρία: «Η εικόνα είναι ντροπιαστική» [εικόνα]

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος με έναν σκοτωμένο καρχαρία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της WWF Ελλάς.

Τη φωτογραφία πλαισίωνε το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…».

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF τονίζει ότι η αλιεία του εξαβράγχιου καρχαρία απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο είδος που απεικονίζεται (Hexanchus griseus) είναι από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

Η WWF Ελλάς επισημαίνει «Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο, κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου, είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευση του, στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής».

Η φωτογραφία απεικονίζει τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δίπλα σε καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων που έπιασε ψαράς ανοιχτά της Υδρας. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ